Εκδρομή του ΣΔΕ Ιεράπετρας στο Μύρτος

11:29 π.μ. - Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018
11:01 π.μ. - Παρ, 05/29/2018
Image: Εκδρομή του ΣΔΕ Ιεράπετρας στο Μύρτος

Κείμενο της Πόπης Γαϊτανάκη, μαθήτριας του Α΄ κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας με αφορμή την εκδρομή του σχολείου στο Μύρτος

«Στο πλαίσιο του project που οργανώνει φέτος το σχολείο μας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας, επισκεφτήκαμε το χωριό Μύρτος την Τρίτη 24 Απριλίου. Θέμα της εκδρομής ήταν η μελισσοκομία και η αρχαιολογική συλλογή. Όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στην εκδρομή.


 
Αρχικά, μας περίμενε ο μελισσοκόμος, ο κος Γιάννης Σταμπουλής που μας μίλησε για το επάγγελμα του μελισσοκόμου, τη μέλισσα και τα προϊόντα της. Μας είπε πληροφορίες πρωτόγνωρες που για τους περισσότερους από μας ήταν άγνωστες. Στο τέλος της παρουσίασης μας πρόσφερε μέλι με καρύδι και επίσης μας κέρασε ρακόμελο. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη φιλοξενία του. 
Στη συνέχεια της εκδρομής επισκεφτήκαμε την αρχαιολογική συλλογή την οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει. Είδαμε τα ενδιαφέροντα εκθέματα και μάθαμε για την ιστορία του Μύρτους, της περιοχής και της Κρήτης γενικότερα. Η ξενάγηση έγινε από τον εθελοντή υπεύθυνο του χώρου, κο John Atkinson. Ήταν πολύ παραστατικός και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Στη μετάφραση βοήθησε η καθηγήτρια του σχολείου μας, κα Ρεβέκα Φανουράκη. 


 
Το Μύρτος είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό. Τα μαγαζιά έχουν ένα παλιό αριστοκρατικό στυλ, πολύ όμορφο. Στο Μύρτος συνδυάζεις βουνό και θάλασσα καθώς συγχρόνως το μάτι σου βρίσκεται και στα δυο μέρη. Επίσης οι άνθρωποι είναι χαμογελαστοί και φιλόξενοι. Παρατήρησα την ώρα της βόλτας στο χωριό ότι δεν υπήρχαν σκουπίδια, ήταν ένα πολύ καθαρό χωριό και είχε ήδη αρκετούς τουρίστες.
Η εκδρομή τέλειωσε σε μια ταβέρνα. Καθίσαμε δίπλα στη θάλασσα, φάγαμε , ήπιαμε και απολαύσαμε τη βραδιά. Ήταν υπέροχα. Θα το επισκεφτώ σίγουρα ξανά με την οικογένεια μου γιατί μου άρεσε πολύ!»
 
Από το Σ.Δ.Ε. Ιεράπετρας
Η Διευθύντρια
Πηγιάκη Ρέα