Είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά οι δημότες πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια για τα οικονομικά του Δήμου

12:44 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021
12:11 μ.μ. - Πέμ, 11/44/2021
Image: Είναι μια δύσκολη χρονιά αλλά οι δημότες πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια για τα οικονομικά του Δήμου

Στο 33% οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον Δήμο Ιεράπετρας

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2021, η μετονομασία οδού σε Γεώργιο και Φώφη Γεννηματά στην πόλη της Ιεράπετρας, η δρομολόγηση των διαδικασιών για την πρόσληψη υδρονομέων κ.α.

Απαντώντας στη συνέχειασε σχετικό ερώτημα έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση του Δήμου λέγοντας ότι η χρονιά από οικονομικής άποψης εκίνησε με πολλές δυσκολίες. Λόγω της πανδημίας ο κόσμος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να είναι συνεπής ενώ και η πολιτεία έδινε τη δυνατότητα και καλώς έκανε, σε επιχειρήσεις να μην κάνουν πληρωμές. Δεν υπήρχαν επομένως ιδία έσοδα στον δήμο, παρά ελάχιστα. Όμως με τα μέτρα που πήρε ο δήμος, τη δυνατότητα που δόθηκε για ρυθμίσεις, τα έσοδα είναι σε καλό επίπεδο. Την ίδια ώρα βέβαια όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος από πλευράς του, έπρεπε να είναι συνεπής στις δικές του υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους. Επιβαρύνθηκε και από έκτακτα έξοδα για την τήρηση μέτρων για την πανδημία, αντισηπτικά, τοποθέτηση προστατευτικών τζαμιών, τεστ κλπ. Οι Δήμοι βέβαια πήραν κάποια χρήματα για να καλύψουν ανάγκες τους. Επιπλέον ο Δήμος Ιεράπετρας διεκδίκησε πόρους από Υπουργεία και προγράμματα για να συνεχιστεί το δημοτικό έργο. Οι υποχρεώσεις του δήμου καλύπτονται και ο πολίτης θα πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια. Όλα αυτά αναλυτικά θα γίνουν γνωστά με στοιχεία στο τέλος του χρόνου, σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στο προσωπικό του δήμου λέγοντας ότι το 67% των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί ωστόσο ένα 33% είναι ανεμβολίαστο οπότε θα πρέπει να προσέρχονται με τεστ όπως προβλέπεται. Εκτιμά ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι μικρό, δεν σχολίασε ωστόσο περαιτέρω. Πρόσθεσε ότι υπηρεσιακά, δημιουργούνται προβλήματα και αυτό γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με κρούσματα και έπρεπε να μπουν σε καραντίνα 10 -14 μέρες. Υπάρχει ανεμβολίαστος εργαζόμενος που 3 φορές ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα και κάθε φορά έλειπε για 14 περίπου ημέρες. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κενό που δημιουργείται πρέπει να καλυφθεί από άλλον εργαζόμενο με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν λέμε ότι κάποιος το κάνει συστηματικά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δημιουργούνται προβλήματα. Εάν ένας εργαζόμενος εμβολιασμένος έρθει σε επαφή με κρούσμα και κάνει τεστ και είναι αρνητικός τότε προσέρχεται κανονικά στην εργασία του, εξήγησε. Είπε ακόμα ότι και η προσέλευση στον δήμο γίνεται σύμφωνα με όσα προβλέπονται.