Εφ' όλης της ύλης απαντήσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

1:58 μ.μ. - Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Πέμ, 10/58/2020
Image: Εφ' όλης της ύλης απαντήσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Δείτε τις προσλήψεις και τις κλινικές που λειτουργούν

Πλήθος δημοσιευμάτων και προσωπικών συνεντεύξεων του προέδρου καθώς και μελών του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όσο και σχολιασμοί τοποθετήσεων από τα ΜΜΕ, φέρνουν διαρκώς στο προσκήνιο το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όσο και το ρόλο μου ως Αναπληρωτή Διοικητή του Φορέα τον τελευταίο χρόνο.

Ιδεολογικά και δεοντολογικά είμαι ξεκάθαρα κατά…. Τόσο της προσωπικής προβολής όσο και των δημοσιοποιήσεων γεγονότων και καταστάσεων που σχετίζονται με Δημοσίους Φορείς παροχής υπηρεσιών.

Πάντα θεωρώ και υπεραμύνομαι ότι η προσφορά και η στάση της διοίκησης έκαστου φορέα κρίνεται [εκ του αποτελέσματος] και όχι [δια της προβολής του].

Από την άλλη όμως η πίεση των δημοσιευμάτων και ο κίνδυνος παραπληροφόρησης και εισαγωγής [καινών δαιμονίων] μου επιβάλει να απαντήσω δημόσια.

Καθιστώ σαφές εξ αρχής ότι η απάντηση μου δεν έχει ούτε απολογητικό χαρακτήρα,[οι πράξεις και οι ενέργειες μου δεν δημιουργούν έδαφος για οποιαδήποτε κατηγορία] ούτε απολογιστικό, [επειδή το έργο που η Πολιτεία μου ανέθεσε και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβα βρίσκονται ακόμα εν εξελίξει].

Η τοποθέτηση μου λοιπόν έχει αμιγώς χαρακτήρα ενημερωτικό και συνάδει με τις δημοκρατικές αντιλήψεις μου ότι ο απλός πολίτης έχει το πρώτιστο δικαίωμα στην ενημέρωση

Θα ξεκινήσω από την αρχή..

Ερχόμενος πριν ένα χρόνο στην Ιεράπετρα για να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως Αν. Διοικ. του Γ.Ν.ΚΥ.Ι. αντίκρισα ένα Νοσοκομείο με μεγάλες δυνατότητες και τρομερές ελλείψεις!!! Κτιριακές υποδομές, υλικοτεχνικός εξοπλισμός ,ελλείψεις προσωπικού όλων των βαθμίδων διοικητική αναδιάρθρωση κ.τ.λ.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΟΚΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΝΕΡΓΟ υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η προσωπική μου ανταπόκριση στις επιταγές των καιρών ήταν άμεση!!

Οι προδιαγραφές του Νοσοκομείου περιορισμένες και παλαιές…

Οι επιταγές της νέας πραγματικότητας απαιτητικές και ιδιαίτερες…

Και εδώ αρχίζουν οι άοκνες προσπάθειες να ανταποκριθούμε στις επιταγές των καιρών.

Με την άφιξη μου, ο πρώτος φορέας που ήρθα σε επαφή ήταν ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου.

Εκ του καταστατικού του ιδρύθηκε και λειτουργεί με σκοπό τη στήριξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε οποιοδήποτε επίπεδο χρήζει. Οι πόροι του συλλόγου προέρχονται αποκλειστικά από χρηματοδότηση ιδιωτών που επιθυμούν την στήριξη και ενίσχυση του νοσοκομείου μας.

Η επαφή μου με το Δ.Σ του συλλ. ήταν σχεδόν καθημερινή και η ενημέρωση για τις ανάγκες διαρκής και άμεση.

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν εντελώς αδικαιολόγητα και αναίτια κατά την γνώμη μου ο Συλλ. Φίλων Νοσοκομείου  στρέφεται εναντίον μας και όχι στο πλευρό μας ως οφείλει (απειλώντας μας) να διακόψει τη στήριξη , και διατυμπανίζοντας προς πάσα κατεύθυνση τη διάθεση των χρημάτων του κατά «το δοκούν»!!

Εδώ θεωρώ εντελώς αναγκαίο να ενημερώσω την κοινή γνώμη ότι εμείς γινόμαστε αποδέκτες παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού και ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!

Κατόπιν συνεννόησης λοιπόν με το ΔΣ του Συλλόγου  Φίλων και μετά από συνεννόηση με τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και τον ορισμό της αρμόδιας επιτροπής χωροταξικής αναδιάρθρωσης [σήκωσα τα μανίκια] αυθόρμητα και έθεσα σαν κύριο σκοπό και άμεσο στόχο την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του στο επίπεδο που του αρμόζει!!!

Έβαλα στο ντουλάπι τόσο την ιατρική ποδιά που μέχρι τότε φορούσα ,όσο και το κουστούμι του Διοικητή που ίσως ήταν επιβεβλημένο να φοράω.

Φόρεσα φόρμα και γαλότσες εργασίας κι έθεσα εαυτόν προ των πυλών!!

Ταυτόχρονα η πανδημία covid 19 που έπληξε την παγκόσμια κοινότητα μου επέβαλε οι παρεμβάσεις μου να είναι τόσο άμεσες όσο και στοχευμένες προκειμένου το ίδρυμα να καταστεί ικανό και έτοιμο να υποδεχθεί και να νοσηλεύσει περιστατικά covid 19.

Με νυχτοήμερες προσπάθειες οργάνωσα και παρέδωσα για λειτουργία τη νέα κλινική covid 19,με τη βοήθεια πάντα και την συμπαράσταση όλων των υπηρεσιών (Ιατρικής ,Νοσηλευτικής, Διοικητικής, Τεχνικής κτλ) έδωσα έμφαση στις προσλήψεις προσωπικού όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων προκειμένου να έχουμε την ανάλογη επάρκεια για την αντιμετώπιση τόσο των παγίων όσο και των έκτακτων αναγκών Το διάστημα της θητείας μου ως Αν. Διοικητής στο Γ.Ν.ΚΥ έχουν προσληφθεί συνολικά 35 άτομα σε θέσεις όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων εκ των οποίων τα 4 είναι ιατροί,(2 Παιδίατροι 1 Οφθαλμίατρος 1 Μικρβ-Βιοπαθολογίας ) Και το τελευταίο διάστημα 1 ιατρός Ω.Ρ.Λ. με σύμβαση εργασίας της 7ης ΥΠΕ με ιδιώτες ιατρούς στα Νοσοκομεία σε εφ,του Αρθ.46/46 Νομ 4753 2020.

Έγιναν οι απαραίτητες εσωτερικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις προσωπικού ώστε οι υπηρεσίες να λειτουργήσουν επαρκώς

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για χωροταξική αναδιάρθρωση προκειμένου να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν το 2ο ακτινολογικό μηχάνημα , ο αξονικός τομογράφος και ο ψηφιοποιημένος μαστογράφος, μηχανήματα και υπηρεσίες υψηλής διαγνωστικής αξίας για τους λήπτες των υπηρεσιών υγειάς του Φορέα μας.

Ταυτόχρονα δε, η τόσο επιβεβλημένη και απαραίτητη Μ.Α.Φ. που το Νοσοκομείο στερείται τόσα χρόνια εγκρίθηκε κατόπιν άμεσων ενεργειών και διεκδικήσεων μας και προσεχώς θα λειτουργήσει υποδεχόμενη τα περιστατικά αυξημένης φροντίδας

Και έφτασα σήμερα να απολογούμαι για ποιους λόγους??

-Το ότι οραματίστηκα έναν φορέα ικανό και αξιόλογο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και εργαστήκαμε άοκνα μαζί με το προσωπικό για να επιτευχθεί ο στόχος??

-Το ότι έθεσα την ασφάλεια και τη νομιμότητα του φορέα πάνω από όλα??

-Το ότι τήρησα ευλαβικά και τηρώ τα μέτρα προστασίας που η πολιτεία θέσπισε εν όψει της πανδημίας για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας?(Μέτρα τα οποία ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλ Φίλων Νοσοκομείου προκλητικά παραβίασε εισερχόμενος λάθρα στο χώρο των χειρουργείων και απαξιώνοντας τους θεσμούς).

Η έλλειψη εντοπιότητας ευτυχώς μου αφαιρεί και την παραμικρή δημιουργία υπονοιών ότι οι πράξεις και οι ενέργειες μου υποκινούνται από προσωπικά κίνητρα ή μικροπολιτικές επιδιώξεις!!!

-Το ότι συνεργάζομαι αρμονικά με κάθε υπηρεσία που μπορεί να συντελέσει στην προαγωγή της αναβάθμισης των υπηρεσιών του φορεία??

Πλήθος ερωτηματικών τέτοιων που εγείρονται μου δημιουργούν αισθήματα προσωπικής πικρίας και αγανάκτησης.

Όμως έχω τη σιγουριά της καθαρής συνείδησης ότι, μετά τη λήξη της θητείας μου θα αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά ότι έπραξα τα δέοντα και τα πρέποντα κι έβαλα κι εγώ (ένα μικρό λιθαράκι ) στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Με εκτίμηση

Εμμ.Καλλιονάκης.

Αν. Διοικ. Γ.Ν.ΚΥ.ΙΕΡ.