Έβρος: Εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα στις Καστανιές – Έκλεισε το τελωνείο

2:28 μ.μ. - Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
02:02 μ.μ. - Παρ, 28/28/2020
Image: Έβρος: Εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα στις Καστανιές – Έκλεισε το τελωνείο

Τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου των Καστανέων Έβρου αποφάσισαν οι ελληνικές Αρχές

Τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου των Καστανέων Έβρου αποφάσισαν οι ελληνικές Αρχές λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών - προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Η ελληνική αστυνομία και οι άνδρες συνοριοφύλακες στην περιοχή του Έβρου έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό μετά και το πρωινό περιστατικό με τους περίπου 300 αλλοδαπούς που επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές απέτρεψαν την προσπάθεια ενώ διαπίστωσαν ότι οι Τούρκοι δεν συνεργάζονταν στις εκκλήσεις της αστυνομίας να ενεργήσουν κι αυτοί ανάλογα με αποτρεπτικό σκοπό.

Έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις άλλων νομών στην περιοχή του Έβρου και να ενισχυθούν οι περιπολίες με φυσική παρουσία και τεχνικά μέσα. Επίσης, έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες ιδιαίτερα το βράδυ και θερμικές κάμερες να προσπαθούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Στην περιοχή Χρυσοχοΐδης και αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Στον Έβρο μεταβαίνει αυτήν την ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στον Έβρο βρίσκεται εξάλλου και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο με θέμα τις προσφυγικές ροές μετά τις τουρκικές απειλές ότι η Άγκυρα δεν θα εμποδίζει πλέον τους πρόσφυγες από τη Συρία να φτάνουν στην Ευρώπη από ξηρά και θάλασσα.

Νωρίτερα, μια ομάδα προσφύγων, προερχόμενο πιθανότατα από το Αϊβαλί, πέρασε στις Σκάλες Συκαμιάς.

Ενώ βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το πρωί έδειχναν περίπου 300 πρόσφυγες να περπατούν προς την Αδριανούπολη για να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

cnn.gr