Δρίμτζιας: Συμβουλές στους παραγωγούς εν όψει ψύχους

12:10 μ.μ. - Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Τρί, 12/10/2021
Image: Δρίμτζιας: Συμβουλές στους παραγωγούς εν όψει ψύχους

Πως να προστατεύσετε τις καλλιέργειες και τα φυτά σας

Συμβουλές για το πως μπορούν οι παραγωγοί να διαχειριστούν τις καλλιέργειες στο θερμοκήπιο και να προστατεύσουν τα φυτά τους στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και ειδικά εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, δίνει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βαγγέλης Δρίμτζιας υπεύθυνος της IQ CROPS.

Όπως είπε από τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες θα πάμε τις επόμενες ημέρες σε πιο χαμηλές και έχει σημασία, πόσο θα πέσει το θερμόμετρο και πόσο θα διαρκέσει αυτό. Η θέρμανση είναι το καλύτερο αντίδοτο ωστόσο όμως λιγοστά είναι τα θερμοκήπια στην Ιεράπετρα που έχουν τέτοιο εξοπλισμό. Πρέπει λοιπόν να αναζητηθούν λύσεις για να προφυλαχθούν τα φυτά.

Υπάρχουν καλλιεργητικές πρακτικές σε αυτή την κατεύθυνση όπως το να έχουμε «σκληραγωγημένα» φυτά που σημαίνει οτι έχουμε προσέξει και συνεχίζουμε να προσέχουμε το πότισμα και τη λίπανση ειδικά την αζωτούχο που πρέπει να είναι μηδενική αυτή την περίοδο. Επίσης βοηθά, κατά τις βραδινές ώρες, τα παράθυρα οροφής να μένουν λίγο ανοιχτά. Επιπλέον προσπαθούμε να μην αφήνουμε νεκρούς ιστούς πχ ξεραμένα φύλλα , κλαδιά, πάνω στο φυτό. Επειδή όμως δεν είναι άμεσες οι επιπτώσεις μετά από μια περίοδο ψύχους και ειδικά εάν ακολουθήσει μια μέρα ηλιόλουστη, απαιτείται προσοχή στο πως ανοίγουμε τα παράθυρα του εξαερισμού, σημείωσε.

Ο κ. Δρίμτζιας αναφέρθηκε και στους βιοδιεγέρτες λέγοντας ότι ως IQ CROPS διαθέτουν το προϊόν Halo Plus AA με το εμπορικό όνομα Antifrost το οποίο δεν απαιτεί μεγάλους όγκους νερού και χρησιμοποιείται 24-48 ώρες πριν τον παγετό βοηθώντας το φυτό να μην παγώσει.

Ακούστε αναλυτικά τον κ. Δρίμτζια: