Διοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας - Δύσκολος μήνας όλος ο Αύγουστος για εκδήλωση πυρκαγιάς

11:34 π.μ. - Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Πέμ, 05/34/2021
Image: Διοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας -  Δύσκολος μήνας όλος ο Αύγουστος για εκδήλωση πυρκαγιάς

Συνεχείς συσκέψεις και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές από τον Δ. Καλιοντζή

Συνεχείς είναι τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις στον Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα έγινε συνάντηση του Διοικητή της Π.Υ. κ. Δημήτρη Καλιοντζή με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη αλλά και τον Ενιαίο αγροτικό σύλλογο. Μεταξύ άλλων αυτό που συζητήθηκε ήταν ότι και μέσω του συλλόγου θα πρέπει να ενημερωθούν οι αγρότες για το πως μπορούν να βοηθήσουν σε ένα έκτακτο γεγονός , μια πυρκαγιά. Αλλά και εάν υπάρχει η δυνατότητα οι ίδιοι οι αγρότες να βοηθήσουν στην όλη προσπάθεια, με περιπολίες. Είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες όπου συζητήθηκε η ανάγκη για αυξημένες περιπολίες, τέθηκαν τεχνικά ζητήματα και έγινε συζήτηση για τον τρόπο απομάκρυνσης πολιτών εαν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο κ. Καλιοντζής μιλώντας στον Ηχώ 99,8 στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή των εθελοντών σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, εξήρε την ουσιαστική προσφορά τους με τις περιπολίες και την έμπρακτη βοήθειά τους όταν υπάρχει ανάγκη, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία.

Ο κ. Διοικητής εκτίμησε ότι όλος ο Αύγουστος θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας και ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι μεγάλος. Η επικινδυνότητα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη μετά τον καύσωνα και για αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων μας. Η πρόληψη έχει μεγάλη σημασία ειδικά αυτή την περίοδο και γενικότερα όλο τον μήνα. Εάν πέσει κάτι στην αντίληψή μας, είτε καπνός είτε κάποιος που ανάβει φωτιά στην ύπαιθρο, θα πρέπει αμέσως να ενημερώνεται η Πυροσβεστική, τόνισε.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη