Δημοπρατήθηκε εν μέσω αντιδράσεων η μελέτη αποχέτευσης ομβρίων της οδού Ν. Φωκά

11:24 π.μ. - Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017
11:11 π.μ. - Τρί, 14/24/2017
Image: Δημοπρατήθηκε εν μέσω αντιδράσεων η μελέτη αποχέτευσης ομβρίων της οδού Ν. Φωκά

Τι λένε στον Ηχώ Fm 99,8 οι Μάνος Λουτσέτης και Γιώργος Προϊστάκης

Στο ζήτημα περί λαθών  - όπως υποστηρίζει ο πολίτης κ. Μανώλης Λουτσέτης σχετικά με τη μελέτη αποχέτευσης ομβρίων της οδού Ν. Φωκά στην πόλη της Ιεράπετρας – αναφέρθηκαν  σε δηλώσεις του στον Ηχώ fm 99,8 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών  κ. Μάνος Λουτσέτης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Προϊστάκης.
 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Λουτσέτης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μελέτη υπογράφεται από δυο μηχανικούς είναι αναρτημένη εδώ  και καιρό στο διαδίκτυο και οποιοσδήποτε πολίτης θα μπορούσε να εκφράσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς του στους αρμόδιους. Η μελέτη έχει λάβει υπόψη της την προκαταρτική εγκεκριμένη μελέτη Μανουσάκη που έγινε το 1994 και αφορούσε την απορροή και των ομβρίων υδάτων στην πόλη και την επέκταση του σχεδίου πόλης. Ένα τμήμα της μελέτης αυτής επικαιροποιήθηκε για να γίνει η κατασκευή του έργου επί της Ν. Φωκά. Οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι θέμα της υπηρεσίας. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο έργο , κυρίως σε ότι αφορά στην   όδευση του αγωγού προς το κέντρο της πόλης  ειδικά στο ύψος του ΟΤΕ όπου έχει γίνει υπογειοποίηση καλωδίων, υπάρχουν οι οπτικές ίνες,   η αποχέτευση του αγωγού των λυμάτων. Το συγκεκριμένο έργο δεν θα λύσει όλο το πρόβλημα απορροής ομβρίων που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης της  Ιεράπετρας , αλλά ένα μέρος αυτού. Χρειάζεται να γίνουν και άλλα ανάλογα έργα.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Εμμ. Λουτσέτη - Μ. Λουτσέτη:
 
 
Από την πλευρά του ο  κ. Προϊστάκης ανέφερε ότι σε αυτή τη μελέτη που πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο,  συνηγόρησαν θετικά,  θέτοντας ωστόσο κάποιες ενστάσεις  σχετικά με το έργο και τις παρεμβάσεις στο ύψος του ΟΤΕ- Ταχυδρομείου καθώς περνάνε από το σημείο πολλά υπόγεια καλώδια και επιπλέον οι κλίσεις στο οδόστρωμα είναι μικρές. Από την πλευρά του  ο πολίτης κ. Μ. Λουτσέτης θέτει κάποια τεχνικά ζητήματα τα οποία όμως είναι θέματα ειδικών και των μηχανικών της υπηρεσίας του δήμου  να τα εξετάσουν εάν συντρέχουν λόγοι να σταματήσει το έργο, υποστήριξε ο κ. Προϊστάκης. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη: