Δημήτρης Φραγκιαδάκης: Υποβάλω υποψηφιότητα για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

7:28 μ.μ. - Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015
07:09 μ.μ. - Τρί, 15/28/2015
Image: Δημήτρης Φραγκιαδάκης: Υποβάλω υποψηφιότητα για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ανακοίνωση

Αγαπητοί φίλοι Ερυθροσταυρίτες
 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα ακολουθήσει επιτέλους μετά από αλλεπάλληλες υποδείξεις της Ομοσπονδίας, τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ανανέωση του. 
 
Υπηρετώ από το 1997 από τις θέσεις του απλού εθελοντή, του αρχηγού, και του εκπαιδευτή διασώστη . Αυτή ήταν η μοναδική μου επιθυμία. Μέσα από έναν μεγάλο Οργανισμό, με καταξιωμένη ιστορία και ουσιαστική προσφορά προς κάθε πάσχοντα, με θεμελιώδεις αρχές που εκφράζουν τα πιστεύω μου, να προσφέρω και εγώ όπως μπορώ. Δεν έκρινα ποτέ κανέναν. Δεν με ενδιέφερε εξ άλλου. 
 
Τώρα όμως, το νέο καταστατικό και όλα όσα θλιβερά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, με τοποθετούν μπροστά σε μια και νέα ευθύνη. Να συμβάλω ακόμα περισσότερο στη νέα του πορεία. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό;
 
Είμαι χαρούμενος που ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός καταβάλλει σημαντικό χρηματικό ποσό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά είμαι ακόμα πιο περήφανος που ανήκω σε εκείνους τους ανθρώπους που χωρίς καμιά υποστήριξη, χωρίς καμιά βοήθεια, χωρίς καμιά αμοιβή, προσφέρουμε κοντά 20 χρόνια τώρα, το ίδιο έργο με πνεύμα εθελοντικό και ανιδιοτέλεια. Και μάλιστα κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες. Δεν θα ξεχάσω το μεγάλο αποχετευτικό πρόβλημα του 1999 στο γήπεδο της Ιεράπετρας, όπου εθελοντές, μέρες ολόκληρες βουτούσαν στα λήμματα, ρίχνοντας χώμα και ασβέστη για να τα μετατρέψουν σε λάσπη και να τα βγάζουν από το χώρο των κρατουμένων τότε Κούρδων προσφύγων, με τα φτυάρια. Εκεί ήταν ο Πρηνιωτάκης, ο Παπαδάκης, ο Φραγκιαδάκης, ο Μαμαντόπουλος, ο Ρουμπάκης, ο Πρίντεζης και πολλοί άλλοι βουτηγμένοι κυριολεκτικά στη βρώμα. Γελούσαμε όμως γιατί ο εθελοντισμός είναι χαρά. Πειράζαμε ο ένας τον άλλο, αλλά την πρόληψη ασθενειών την καταφέραμε. Κουραστήκαμε χιλιάδες φορές αλλά σήμερα έχουμε πολλές ιστορίες να διηγούμαστε. Δεν σταματήσαμε ποτέ. Σ αυτές τις ιστορίες όμως, δεν μπορώ να αγνοήσω ότι πάντα υπάρχει αυτός ο τύπος , με την μπλε τότε στολή, γεμάτη λασπολήμματα, που με έκπληξη μάθαμε ότι είναι καταξιωμένος χειρουργός, διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής. 
 
Τώρα επιτέλους μας δίνεται η ευκαιρία για αλλαγή, τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουμε ανθρώπους με ιστορία στον χώρο του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού, εθελοντές και επιστήμονες που θα δώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια που απεγνωσμένα χρειάζεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Τώρα ακριβώς όμως , προσπαθούν να μας παρασύρουν να αποδεχτούμε για άλλη μια φορά επίλεκτους που δεν ξέρουμε. 
 
Γι αυτό στρατεύομαι! Σας ανακοινώνω την πρόθεση , να υποβάλω υποψηφιότητα για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δίπλα  στον εθελοντή Πρόεδρο του Τ.Τ. Ιεράπετρας κύριο Ανδρέα Μαμαντόπουλο και τους άξιους συνεργάτες του. Και πάντα με την υπόσχεση να προσπαθώ να είμαι ο φορέας των απόψεων κάθε εθελοντή προς την Κεντρική Διοίκηση. 
 
Με Ερυθροσταυρικούς Χαιρετισμούς
Δημήτρης Φραγκιαδάκης