Διίστανται οι απόψεις καταστηματαρχών για τις κατεδαφίσεις στην παραλία της Ιεράπετρας – Ανησυχούν για την επόμενη μέρα

11:58 π.μ. - Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021
11:10 π.μ. - Πέμ, 07/58/2021
Image: Διίστανται οι απόψεις καταστηματαρχών για τις κατεδαφίσεις στην παραλία της Ιεράπετρας – Ανησυχούν για την επόμενη μέρα

Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας Μανώλης Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση για εμβολιασμένους και μη και ειδικότερα σε ότι αφορά τον χώρο της εστίασης σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μανώλης ΜΙχελαράκης. Όπως είπε στους εσωτερικούς χώρους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους. Στους εμβολιασμένους θα επιτρέπεται η είσοδος με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα πρέπει να συνοδεύεται από επίσημο έγγραφο για την ταυτοπροσωπία όπως ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης. Γιατί είναι αλήθεια ότι κάποιοι προσπαθούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους με πλαστά έγγραφα. Οι εξωτερικοί χώροι μπορούν να λειτουργήσουν και ως αμιγείς και είναι ευτύχημα ότι μέχρι τώρα στην περιοχή μας ο καιρός είναι καλός όταν όμως αρχίσουν τα κρύα και θα πρέπει να οι χώροι να είναι ανοιχτά από  δύο πλευρές τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα και κατά συνέπεια θα μειωθεί η πελατεία. Σε ότι αφορά στο προσωπικό, χρειάζονται ορισμένες διευκρινίσεις και αναμένουμε τη δημοσίευση του ΦΕΚ, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία της Ιεράπετρας και τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων καθώς πλησιάζει το τέλος της παράτασης που είχε δοθεί και ισχύει  ως τα τέλη του Οκτώβρη.  Ως σύλλογος είναι  σε επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη συντονίστρια κα Μαρία Κοζυράκη για το θέμα. Αυτές τις ημέρες ο σύλλογος έρχεται σε επαφή με τους συναδέλφους προκειμένου να δουν τη θέση τους για το εάν επιθυμούν την παράταση των κατεδαφίσεων. Οι απόψεις διίστανται γιατί υπάρχει ο προβληματισμός και η ανησυχία για την επόμενη μέρα. Σημειωτέον ότι από τον δήμο είναι σε εξέλιξη η μελέτη για τις αλλαγές στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας. Οι  καταστηματάρχες λοιπόν ανησυχούν για το ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα στο παραλιακό μέτωπο και το πως θα μπορέσουν να δουλέψουν. Όλα αυτά εξετάζονται από τον σύλλογο, ανέφερε ο κ. Μιχελαράκης.