Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: «Θα υπάρξει μέριμνα για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων»

10:27 π.μ. - Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Τετ, 01/27/2020
Image: Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: «Θα υπάρξει μέριμνα για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων»

«Τηρούμε ευλαβικά όλα όσα μας υποδεικνύονται»

Εμπιστοσύνη στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και ευλαβική τήρηση των μέτρων που έχουν έως σήμερα ληφθεί προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοιού, ζήτησε από τους δημότες, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε σημερινό του μήνυμα.

Ο κ. Ζερβός, κάλεσε για μία ακόμα φορά τους πολίτες να Μείνουν στο Σπίτι τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα του κορωνοιού, προκειμένου να πάρει μπροστά - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - η επιχειρηματική τάξη και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Ακολουθεί το μήνυμα :

«Αγαπητοί συνδημότες, συμπληρώνεται σήμερα (31/3), η πρώτη περίοδος των μέτρων κοινωνικής απόστασης που λήφθησαν από την αρμόδια ομάδα που διαχειρίζεται την κρίση του κορωνοιού, η οποία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια πανδημία.

Τα μέτρα που έχουν υποδειχθεί (κλείσιμο σχολείων - περιορισμοί στην κυκλοφορία - κλείσιμο των επιχειρήσεων), είναι στην σωστή βάση.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα καταδεικνύουν, ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη από το σύστημα υγείας που υπάρχει στην χώρα μας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό.

Γίνεται αντιληπτό, ότι τα μέτρα αυτά, έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε όλους : μικρούς και μεγάλους έχοντες και μη έχοντες, όμως συνιστούν μονόδρομο.

Την δεδομένη στιγμή, που εισερχόμαστε σε πραγματικά κρίσιμες εβδομάδες, που θα φανεί η εξέλιξη της νόσου, καλούμαστε να τηρήσουμε ευλαβικά όλα όσα μας υποδεικνύονται, με μεγάλη εμπιστοσύνη σ΄αυτούς που μας τα υποδεικνύουν, επιδεικνύοντας σωστή κοινωνική - συλλογική - ατομική ευθύνη, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει παγκοσμίως.

Σας ζητώ να Μείνουμε στα Σπίτια μας, αδράττοντας την ευκαιρία να διαχειριστούμε διάφορα ζητήματα που η καθημερινότητα έως σήμερα δεν μας επέτρεπε, ούτως ώστε να μπορέσουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε την ειδική αυτή κατάσταση που υποχρεωνόμαστε να ζούμε.

Η δημοτική αρχή στην προσπάθεια της να στηρίξει τον επαγγελματικό κόσμο του δήμου, με αποφάσεις του Δ.Σ, προτίθεται να λάβει μέτρα στήριξης ( διαχείριση τελών και κοινοχρήστων χώρων - ανταποδοτικά τέλη), καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν, ώστε έμπρακτα να υπάρξει ελάφρυνση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα κατά του κορωνοιού.

Θα γίνουν λοιπόν, όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια. Είναι σίγουρο, ότι η φετινή χρονιά είναι πάρα πολύ δύσκολη. Για τον λόγο αυτό, θα προσπαθήσουμε να σώσουμε όσα μπορούμε και να βοηθήσουμε την επιχειρηματική τάξη, να μπορέσει να ξαναπάρει μπροστά, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

neakriti.gr