Δεύτερος αντιδήμαρχος θετικός στον Κορωνοϊό - 7 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσαρά

9:12 π.μ. - Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
09:08 π.μ. - Δευ, 10/12/2020
Image: Δεύτερος αντιδήμαρχος θετικός στον Κορωνοϊό - 7 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσαρά

Κλειστός ο Δήμος τη Δευτέρα

Και δεύτερος δημοτικός παράγοντας θετικός στον κορωνοϊό στην περιοχή της Μεσαράς - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το πρωί στον Δήμο Φαιστού

Επτά είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Μεσαρά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για τους δύο αντιδημάρχους, για άλλα δύο άτομα (επίσης ηλικιωμένοι) και ένα ακόμη άτομο, τα οποία ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι ηλικιωμένων που ήρθε από την Αθήνα.

Ειδικότερα και δεύτερος διοικητικός παράγοντας βρέθηκε θετικός σήμερα στον νέο κορωνοϊό μετά από τη διαδικασία ιχνηλάτησης που πραγματοποιήθηκε και μετά από τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στη Μεσαρά.

Με τον δημοτικό παράγοντα σύμφωνα με πληροφορίες να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, οι αρμόδιες αρχές τώρα θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις επαφές του αντιδημάρχου.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Θέμα ωρών είναι τα αποτελέσματα από τα τεστ τα οποία υπεβλήθησαν στο Βενιζέλειο Νοοσοκομείο - άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι, εκ των οποίων αρκετά αποτελούν βασικά στελέχη του Δήμου, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει διασπορά του ιού.

Σημειώνεται ότι κλειστός θα παραμείνει ο δήμος Φαιστού αύριο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ το πρωί θα σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως χτες επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα στην περιοχή, το οποίο αφορά γνωστό αυτοδιοικητικό παράγοντα, Αντιδήμαρχο σε καίριο πόστο, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό με ήπια συμπτώματα, ενώ ακολούθησαν μαζικά προληπτικά τεστ σε κατοίκους της περιοχής της Μεσαράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Κλειστός για προληπτικούς λόγους ο Δήμος Φαιστού τη Δευτέρα 10 Αυγούστου

Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά την προβλεπόμενη έναρξη διαδικασίας ιχνηλάτησης κρούσματος από τον ΕΟΔΥ.

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος σε οικισμό του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα.

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τονίζει:

«Γι' αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε».

Στο Δήμο Φαιστού πρόκειται να μεταβεί αύριο Δευτέρα 10 Αυγούστου, Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ μετά από αίτημα του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την κ. Λένα Μπορμπουδάκη και τον τοπικό βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά την επιβεβαίωση και νέου κρούσματος, πρόκειται να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα εξετάσει όλες τις κοντινές επαφές των κρουσμάτων που δεν έχουν ως τώρα εξεταστεί, αλλά έχουν χαρτογραφηθεί, στις οποίες ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο ιός.

Ήδη πάντως έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τη Δημοτική Αρχή, την Υγειονομική Περιφέρεια, τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ο περιορισμός εξάπλωσης του ιού.

neakriti.gr