Δεν ξέρουν πώς να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους οι πρόσφυγες γι’ αυτό ζητούν να γίνουν αιμοδότες.

11:25 π.μ. - Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014
11:02 π.μ. - Τετ, 12/25/2014
Image: Δεν ξέρουν πώς να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους οι πρόσφυγες γι’ αυτό ζητούν να γίνουν αιμοδότες.

Για τα νέα που υπάρχουν για τους πρόσφυγες μίλησε στον Ηχώ ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος όπου δήλωσε ότι η κοινωνία της Ιεράπετρας παίρνει άριστα στην όλη επιχείρηση.

Από φορείς μέχρι απλούς πολίτες βοήθησαν για να έχουν αυτοί οι άνθρωποι μια αξιοπρεπή διαμονή.
 
Έμφαση δόθηκε στις φήμες που κυκλοφορούν περί μεταδιδόμενων νοσημάτων ανάμεσα στους πρόσφυγες. Ο κ. Μαμαντόμπουλος μας καθησύχασε λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι το μόνο που βρέθηκε είναι 3 παιδιά με ψώρα το οποίο είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμο και μετά την έναρξη της θεραπείας δεν είναι μεταδιδόμενο. Αναφορικά με την πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει φορέας ανάμεσα στους πρόσφυγες.
 
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μαμαντόπουλος οι πρόσφυγες επιθυμούν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους για τη φιλοξενία που τους παρέχεται και ο τρόπος που ζήτησαν να γίνει αυτό είναι δίνοντας αίμα. Θα γίνουν λοιπόν οι απαραίτητες ενέργειες για να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν το αίτημα τους.
 
Αναφορικά με το πότε θα φύγουν μας ενημέρωσε ότι η πιθανή ημερομηνία αποχώρησης είναι αύριο χωρίς όμως τίποτα να είναι σίγουρο. Για το που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι το έχει αναλάβει η υπηρεσία Ασύλου. Επειδή υπάρχει κορεσμός στην Αθήνα πιθανόν να πάνε στη Ρόδο, στη Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Δε θα ανοίξουν οι πόρτες και θα φύγουν, όλα πρέπει να γίνουν όμορφα και συγυρισμένα.
 
Όσον αφορά τις ανάγκες των προσφύγων αυτή τη στιγμή είναι όλες καλυμμένες.