Δεν άλλαξε η απόφαση της Επιτροπής για τη Χρυσή – Μειοψήφησε ο Δήμος Ιεράπετρας

10:50 π.μ. - Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022
10:02 π.μ. - Δευ, 14/50/2022
Image: Δεν άλλαξε η απόφαση της Επιτροπής για τη Χρυσή – Μειοψήφησε ο Δήμος Ιεράπετρας

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Καλούστ Παραγκαμιάν συντονιστής της Επιτροπής παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για το νησί

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης και εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι στην πρόταση τους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σύμφωνα με την οποία ζητούν, ανάμεσα σε άλλα, να μην επιτρέπεται η μαζική αποβίβαση των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της Επιτροπής κ. Καλούστ Παραγκαμιάν από τη συζήτηση της Παρασκευής στην οποία υπήρχε απαρτία, δεν προέκυψε κάποιο νέο δεδομένο οπότε δεν άλλαξε κάτι στην απόφαση της Επιτροπής. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφησε ο Δήμος Ιεράπετρας.

Πλέον είναι στα χέρια της Αποκεντρωμένης το πως θα λειτουργήσει τη φετινή τουριστική περίοδο το νησί. Γνώμονας εκτιμούμε ότι είναι και πρέπει να είναι η διατήρηση του νησιού. Γιατί αν ο γνώμονας είναι ο τουρισμός, το νησί δεν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια.

Κλείνοντας είπε ότι η επιτροπή είχε δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας προκειμένου να επεξεργαστεί την ειδική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το νησί. Η ομάδα δούλεψε αρκετά έκανε τροποποιήσεις για να εναρμονιστούν οι προτάσεις της με το σχέδιο δράσης για το νησί αλλά και με το σχέδιο δράσης με τον οικότοπο. Στην πορεία θα προκύψει αν κάποιες τροποποιήσεις που προτείνει θα γίνουν δεκτές και θα ενσωματωθούν στην ειδική περιβαλλοντική μελέτη.