«Βροχή» επιδομάτων και συντάξεων – Ποιοι θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς

2:24 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019
02:12 μ.μ. - Τετ, 04/24/2019
Image: «Βροχή» επιδομάτων και συντάξεων – Ποιοι θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς

Στον χορό των προεκλογικών υποσχέσεων έχει μπει η κυβέρνηση προχωρώντας σε πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων τις επόμενες ημέρες

Στον χορό των προεκλογικών υποσχέσεων έχει μπει η κυβέρνηση προχωρώντας σε πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ κυβερνητικά στελέχη καλλιεργούν ελπίδες στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους για την καταβολή των αναδρομικών που διεκδικούν.
 
Στον χορό των προεκλογικών υποσχέσεων έχει μπει η κυβέρνηση προχωρώντας σε πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ κυβερνητικά στελέχη καλλιεργούν ελπίδες στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους για την καταβολή των αναδρομικών που διεκδικούν.
 
Οι φορείς και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πληρώσουν τα επιδόματα νωρίτερα από την καθιερωμένη ημερομηνία και συγκεκριμένα πριν το Πάσχα. Επιπλέον, βάσει τις εργατικής νομοθεσίας έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να λάβουν το Δώρο Πάσχα.
 
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν όλες οι πληρωμές προς τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα:
 
Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, όπως και το πρώην ΙΚΑ. Μία μέρα νωρίτερα, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ. Όλες οι επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), θα καταβληθούν στους δικαιούχους τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.
 
Πριν από το Πάσχα, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχεδιάζει την καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους των προγραμμάτων του. Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και έως τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου.
 
Πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί  για πρώτη φορά και το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός Μαρτίου.Στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος, θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση που έχει εγκριθεί εντός του Μαρτίου. Θα λάβουν μάλιστα και αναδρομικά ποσά, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
 
Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ για τις ίδιες ημέρες σχεδιάζεται η πληρωμή των αναπηρικών, διατροφικών και λοιπών προνοιακών επιδομάτων (στεγαστικής συνδρομής και ομογενών) και μάλιστα αναδρομικά για τους μήνες έως και τον Απρίλιο.
 
Την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην καταβολή Δώρου Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας.
 
Έχει προγραμματιστεί, όπως αναφέρει το euro2day.gr και η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια ανέργους και των βοηθημάτων ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.
 
 
in.gr