Βουλή: Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για καθολική απαγόρευση απολύσεων

11:05 π.μ. - Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Πέμ, 18/05/2020
Image: Βουλή: Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για καθολική απαγόρευση απολύσεων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 45 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 45 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία που πήραν η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης και Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, και η Τομεάρχης Εργασίας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Επικρατείας, Έφη Αχτσιόγλου, για τον Μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την κατάργηση του μηχανισμού και σε κάθε περίπτωση την τροποποίηση του άρθρου 31 του νόμου 4690/2020 (ΦΕΚ 104 Α/30.05.2020) που τον συστήνει, ώστε να προβλεφθεί καθολική απαγόρευση των απολύσεων εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Στην Ερώτηση τονίζεται  ότι το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, οδηγεί σε μείωση μισθών 20%, υπηρετεί την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, δεν ελαφρύνει τις επιχειρήσεις. Είναι δε τόση η εχθρικότητα της κυβέρνησης προς τον κόσμο της εργασίας, όση και η ανακολουθία της, που ενώ στο νόμο με τον οποίο συστήνεται ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» αναγράφεται ως δήθεν σκοπός η διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, έρχεται στο ίδιο άρθρο να προβλέψει απαγόρευση απόλυσης ΜΟΝΟ για τους εργαζομένους που θα υπάγονται στο πρόγραμμα. Δηλαδή οι εργαζόμενοι κατ’ ουσίαν υποχρεώνονται να δεχθούν μείωση μισθού κατά 20%, αλλιώς ανοίγει ο δρόμος της απόλυσής τους.

sofokleousin.gr