Αυτοκρατορική υποδοχή είχε η Ελένη Βλάσση στο Φεστιβάλ Silk Road Cup (International) Film στην Κίνα

9:15 π.μ. - Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
09:09 π.μ. - Τρί, 18/15/2018
Image: Αυτοκρατορική υποδοχή είχε η Ελένη Βλάσση στο Φεστιβάλ Silk Road Cup (International) Film στην Κίνα

Αυτοκρατορική υποδοχή είχε η Ελληνίδα και Κρητικιά πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ελένη Βλάσση στο Φεστιβάλ Silk Road Cup (International) Film Support Program Summit Forum, στην πόλη Xi΄an, Κίνα

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2018, το  φεστιβάλ Silk road cup (international) film , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Xi'an Xiaolong Hotel της Κίνας, στην αρχή του αρχαίου δρόμου του μεταξιού. Η ανερχόμενη  κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία της Κίνας, έχει πλέον πολλές επιρροές και από ξένα φιλμ. Την τελετή έναρξης κάλυψαν εκατοντάδες γνωστά εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης.  Η Οργανωτική Επιτροπή του Προγράμματος Υποστήριξης Κινηματογράφου του Silk Road (International) έχει προσκαλέσει επίσημα εξαιρετικούς κινηματογραφιστές και εξαιρετικά έργα, ώστε η  προώθηση της ευημερίας, της προόδου και της ανάπτυξης των κινηματογραφικών έργων, να πραγματοποιηθεί.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε από τον διάσημο νεαρό συγγραφέα, ποιητή, σεναριογράφο και παραγωγό και τον πρόεδρο της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής του Προγράμματος Παρακολούθησης Κινηματογράφου του Μεταξιού, Wang Haining. Ο καθηγητής Wang Haining δήλωσε, ότι η δημιουργία του Project Support Screening Screening Road Cup (International), είναι να εκπαιδεύσει υψηλής ποιότητας σεναριογράφους και να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας βιομηχανικούς πόρους για τους σεναριογράφους, που έχουν ασχοληθεί με τη βιομηχανία κινηματογράφου και τηλεόρασης για πολλά χρόνια. Σε μια συνέντευξη με δημοσιογράφους, ο Wang Haining είπε: « Δεν υπάρχει καμία επιτυχία χωρίς δυσκολία, δεν υπάρχει καμία δυσκολία μπροστά μου, μόνο χαρά ».
Η υποδοχή της επίσημης καλεσμένης και μοναδικής Ευρωπαίας, Ελληνίδας γυναίκας και προέδρου της Κριτικής επιτροπής έγινε με μεγάλες τιμές και ενθουσιασμό. Ο πρόεδρος και δημιουργός του Φεστιβάλ είπε: « Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για το φεστιβάλ να υποδεχόμαστε και να καλοσωρίζουμε εδώ την πρέσβειρα του πολιτισμού από την Ελλάδα, την πρέσβειρα του Μινωικού πολιτισμού Ελένη Βλάσση », η οποία είναι διάσημη σεναριογράφος, πολυβραβευμένη σκηνοθέτης και καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας και Δημιουργός των Μινωικών Βραβείων Κινηματογράφου ( King Minos Awards). Οι υπόλοιποι διακεκριμένοι σκηνοθέτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι εξής: ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Philip Miller, o Li Xuezheng κινέζος σκηνοθέτης, ο Zhu Jingdong, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνας Film and Television Industry Co. Ltd, ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συντάκτης Benoit Lelievre Benoit River, ο διάσημος κινέζος σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Stanley Rosen (Luo Sidian), ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης του Μαυροβουνίου, Podgorica o Berkuljan, ο νέος σκηνοθέτης της Κίνας διεθνών κινηματογραφικών ταινιών Jin Huaqing, ο Zhou Youchao σκηνοθέτης του Xi'an Film Studio , ο Wang Haining γνωστός κινέζος σεναριογράφος,  νέος συγγραφέας,παραγωγός και ιδρυτής της Road Cup (International) Film Supporting Program της Οργανωτικής Επιτροπής. 
 
Στο τέλος της τελετής έναρξης, Κινέζοι και ξένοι επισκέπτες ανέλυσαν τρόπους για τη μελλοντική τους πορεία στην κινεζική κινηματογραφική βιομηχανία. Ειδικότερα, πολλοί γνωστοί ξένοι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι συμφώνησαν, ότι ο τρόπος ανάπτυξης της κινεζικής βιομηχανίας είναι αυτό το φεστιβάλ, το οποίο είναι ο δίαυλος της κινηματογραφικής ανάπτυξης της χώρας, που έχει ως επίκεντρο τη συγκεκριμένη πόλη Xi΄ian. 
 
Ειδικότερα η κα. Βλάσση έκανε μια σημαντική δήλωση και τόνισε τα εξής στην ομιλία της: 
« Ως Κρητικιά και απόγονος του Μινωικού πολιτισμού, είμαι περήφανη που είμαι εδώ, γιατί από αυτήν την πόλη ξεκίνησε να μεγαλουργεί η Κίνα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 
Ως Ελληνίδα, με συγκινεί το γεγονός, ότι ο περίφημος πήλινος στρατός που βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ (Qin Shi Huang), στα ανατολικά της πόλης Σιάν στην Κίνα, κατά την άποψη της αρχαιολόγου Li Xiuzhen( Λι Σιουζέν), πιθανόν να υπάρχει ένα κοινό σημείο που συνδέει τους δύο λαούς. Σύμφωνα με την απόψεις της, τα αγάλματα του περίφημου στρατού της Κίνας, επηρεάστηκαν από την αρχαιοελληνική γλυπτική, οι δε ντόπιοι τεχνίτες διδάχτηκαν τον τρόπο κατασκευής τους από Έλληνες τεχνίτες, που ήρθαν σε επαφή στα δυτικά της χώρας κατά τον 3 αιώνα π.Χ.
Όλα αυτά, μας συνδέουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε τις συνεργασίες μας και τι σχέσεις μας, κυρίως στο επίπεδο του πολιτισμού, ένα τομέας του οποίου είναι και ο κινηματογράφος. 
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη σήμερα, που είμαι ανάμεσα σας και μάλιστα ως πρόεδρος μιας τόσο αξιόλογης επιτροπής, με διακεκριμένους ανθρώπους του κινηματογράφου. 
Για μένα όμως το πιο σημαντικό είναι, ότι το Φεστιβάλ εστιάζει κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε πρωτότυπες ταινίες, σε νέους ταλαντούχους σεναριογράφους και σκηνοθέτες, οι οποίοι αποτελούν  το μέλλον του κινηματογράφου. 
Είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύψουμε μέσα από αυτό το Φεστιβάλ, το 5ο κατά σειρά, τους νέους ταλαντούχους σκηνοθέτες και σεναριογράφους, οι οποίοι θα αναζητήσουν τον δρόμο τους στην τέχνη του κινηματογράφου, παίρνοντας την σκυτάλη σ’ ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Κίνας. 
Ιδιαίτερα σημαντικό όμως, για εμάς ως κριτική επιτροπή είναι, να αναγνωρίσουμε το ταλέντο τους και την  προσπάθεια που κάνουν στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. 
Η στήριξη μας θα τους βοηθήσει, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες ταινίες στο μέλλον, δίνοντας τους το βήμα μέσα από αυτό το Φεστιβάλ, που έχετε ξεκινήσει όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτήν την πόλη Xi΄ian. Γιατί αυτοί οι νέοι ταλαντούχοι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες,  είναι το μέλλον της χώρας σας αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου. 
Για αυτό το λόγο και το βραβείο,  που θα απονεμηθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, είναι το κλειδί, που θα ανοίξει την πόρτα στο μέλλον,  στους νέους αυτούς ταλαντούχους κινηματογραφιστές, που συμμετέχουν σ’αυτό το φεστιβάλ. 
Ανέφερε επίσης, ότι το να επενδύουν στους νέους κινηματογραφιστές είναι τόσο καινοτόμο και σημαντικό στις μέρες μας. Η ίδια θέλοντας να δώσει ακόμα μια ευκαιρία στους νέους από την Κίνα, που κάνουν το πρώτο τους βήμα στην κινηματογραφική βιομηχανία είπε το εξής: « Ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και ως Σκηνοθέτης, δημιουργός, σεναριογράφος, θα ήθελα να σας προσκαλέσω στο  6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, ώστε να προβληθούν τα ντοκιμαντέρ σας στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, που όπως γνωρίζετε ταξιδεύει από την Κρήτη, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξετε τα φτερά σας, τα πανιά και τους ορίζοντες σας από εμάς στο Νότο. 
Έκλεισε τη φράση της με το σλόγκαν του Φεστιβάλ “ Ελάτε στο Νότο για να δείτε όλο τον κόσμο ” . »
Η κα. Βλάσση ,στις εκδηλώσεις του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με τιμητική προβολή, μέσω του Φεστιβάλ και της συνδιοργάνωσης “China Dream”, θα προβάλει στις  3 – 9 Αυγούστου 2019, ντοκιμαντέρ νέων ταλαντούχων κινηματογραφιστών της Κίνας. 
 
Τους ανέφερε δε και καταχειροκροτήθηκε εκεί για αυτό, ότι το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας,  θα είναι αφιερωμένο στην έρευνα και στην καινοτομία που συμβάλλουν στην ευημερία της Ευρώπης και του κόσμου, στην ευζωία των πολιτών και της κοινωνίας. Υπάρχει βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα, που ενισχύει την ανάπτυξη και τη δημιουργία, νέων προϊόντων, υπηρεσιών και νέων θέσεων εργασίας ». 


001om_JHwzy7n_CMVL7df69_690

001om_JHwzy7n_CMVO6ua66_690

001om_JHwzy7n_CMWmswn37_690

001om_JHwzy7n_CMx_Og_Pf29_690

001om_JHwzy7n_CMXU2_XL71_690

001om_JHwzy7n_CMYPt_My5e_690

001om_JHwzy7n_CN3p_J2_Ea0_690

0915_2

001om_JHwzy7n_CMYbed_Z03_690

001om_JHwzy7n_CMYjr_FGac_690

2834562847583300772

 
http://blog.sina.cn/dpool/blog/s/blog_4c1104ee0102xxmd.html?ref=weibocard&wm=2468_1001&weiboauthoruid=1276183790&from=singlemessage&isappinstalled=0
http://ent.people.com.cn/n1/2018/0914/c1012-30294291.html
http://www.eastyule.com/news/yl/n2018091539026.html
http://www.beijingleather.com.cn/cj/cj08207171.html
http://ent.huanqiu.com/yuleyaowen/2018-09/13026269.html
http://bbs.hsw.cn/read-htm-tid-19979044.html
http://www.dongchanet.com/yaowen/cj/2018/0915/cj081826549.html
http://yule.voc.com.cn/article/201809/201809151508127505.html
http://ent.huanqiu.com/yuleyaowen/2018-09/13031970.html
https://star.pclady.com.cn/183/1839297.html
http://life.hsw.cn/system/2018/0915/155777.shtml
http://news.chinaxiaokang.com/shehuipindao/shehui/20180915/502604.html
https://kknews.cc/zh-cn/entertainment/p25xay8.html
https://read01.com/6GgQOdg.html#.W56eJFUzbIU