Ασύμφορη η επανεκκίνηση της εστίασης

9:26 π.μ. - Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021
09:04 π.μ. - Πέμ, 22/26/2021
Image: Ασύμφορη η επανεκκίνηση της εστίασης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ - Εστίασης Εμμ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8

Στις  3 Μαΐου και μετά από 6 περίπου μήνες ανοίγει η εστίαση όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ εστίασης Ιεράπετρας κ. Μ. Μιχελαράκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι μετά τα τόσο κρούσματα που ακούγονται πανελλαδικά δεν περίμεναν ότι θα ανοίξουν.

Παρόλα αυτά η απόφαση είναι ότι η εστίαση  ανοίγει στις 3 Μαΐου και εδώ προκύπτουν αρκετά ερωτήματα  όπως, πώς θα προλάβουν να ετοιμαστούν μέσα στη Μεγάλη  Εβδομάδα, να βρουν προσωπικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πως θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τους προμηθευτές τους δεδομένου ότι επί μήνες δεν είχαν έσοδα, αλλά και πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα όταν θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά  11.00  το βράδυ οπότε θα πρέπει να κλείνουν λίγο μετά τις 10:00. Το άνοιγμα θα γίνει με συγκεκριμένους περιορισμούς, σε ανοιχτούς χώρους, αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, 4 άτομα ανά τραπέζι κτλ. 

Ως εστίαση greece έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για το άνοιγμα και την ανάγκη στήριξης του κλάδου, είναι σε αναμονή για διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα και για αυτό θα γίνει τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με το Υπ. Εσωτερικών και σε κάθε περίπτωση ευελπιστούν ότι όλα θα πάνε καλά.