Ασπραδάκης για συνάντηση με Πλακιωτάκη: Επικαιροποίηση των ήδη ανακοινωθέντων

12:18 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021
12:09 μ.μ. - Τετ, 29/18/2021
Image: Ασπραδάκης για συνάντηση με Πλακιωτάκη: Επικαιροποίηση των ήδη ανακοινωθέντων

Νέα προσθήκη το λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού

Σε ανακοινώσεις για τη χρηματοδότηση έργων από το Υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε ο Υπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιεράπετρα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν θα διατεθούν στον Δήμο Ιεράπετρας 182.000 ευρώ για τη μελέτη ανάπλασης της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιεράπετρας, 280.000 ευρώ για χρηματοδότηση έργων ύδρευσης οικισμών του Δήμου ( Μύρτου Αγίου Στεφάνου, Αγίου Ιωάννη Καβουσίου) καθώς επίσης 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Φάρου. Επιπλέον ανακοινώθηκαν έργα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για λιμενικές υποδομές στο Μακρύ Γιαλό.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης είπε ότι πέρα από το Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμος Ιεράπετρας διεκδικεί χρηματοδοτήσεις και από άλλα Υπουργεία αλλά και μέσω προγραμμάτων. Από το Υπουργείο Ναυτιλίας πέραν των παραπάνω συζητήθηκε η χρηματοδότηση με 100.000 ευρώ για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού. Επίσης το μεγάλο έργο του παραλιακού μετώπου της πόλης η μελέτη του οποίου είναι σε εξέλιξη και δεν έχει προκύψει ακόμα ο προϋπολογισμός -εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στα 4 εκατομ. ευρώ- και για το οποίο ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το νέο πρόγραμμα «Νέαρχος». Επιπλέον η αναπαλαίωση – ανακατασκευή του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας για το οποίο ο Δήμος συντάσσει σχετική μελέτη, ύψους 150.000 ευρώ. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις οι οποίες είναι σε αξιολόγηση και έχουν ζητηθεί χρηματοδοτήσεις όπως είναι η τρίτη φάση για το έργο ύδρευσης, 4,5 εκατομ. ευρώ ανέφερε ο κ. Ασπραδάκης.

Σε ότι αφορά άλλα έργα για λιμενικές υποδομές όπως στην Γρα Λυγιά ο κ. Ασπραδάκης είπε ότι προωθείται η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων στην ήδη έτοιμη μελέτη μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ενώ σε ότι αφορά την Παχειά Άμμο αναμένεται η οικονομοτεχνική μελέτη που θα δείξει εάν είναι βιώσιμη η κατασκευή και λειτουργία ενός εμπορικού λιμανιού.

Ακούστε εδώ αναλυτικά: