Αρνητικός στον κορωνοϊό ο 26χρονος από την Κρήτη

6:26 μ.μ. - Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
06:02 μ.μ. - Σάβ, 29/26/2020
Image: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο 26χρονος από την Κρήτη

Τέλος συναγερμού για τον νεαρό άντρα

Αρνητικός τελικά στον κορωνοϊό ο 26χρονος που έφθασε χθες στο νοσοκομείο Χανίων αναφέροντας ότι εμφανίζει συμπτώματα και ότι πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ελήφθη δείγμα που μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Παστερ για έλεγχο όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το δείγμα βγήκε αρνητικό.

Την είδηση στην ΚΡΗΤΗ TV έκανε γνωστή η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη.

Ο νεαρός που εμφάνισε εξαιρετικά ήπια συμπτώματα, είναι αρκετά καλά στην υγεία του, πήρε εξιτήριο και αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του για να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητες του.

Όπως έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανοίγουν κι αλλά εργαστήρια για την ανίχνευση του ιού σε Κρήτη και Πάτρα.

Το χρονικο του ύποπτου κρούσματος στα Χανιά

Το περιστατικό αφορούσε την περίπτωση ενός νεαρού, 26 ετών, ο οποίος χθες το πρωί προσήλθε στο Νοσοκομείο Χανίων αναφέροντας ότι εμφανίζει συμπτώματα και ότι πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που κίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Ο νεαρός με τα ύποπτα συμπτώματα απομονώθηκε στο κτήριο της νότιας πύλης, απ’ όπου παρελήφθη γύρω στις 12 το μεσημέρι από πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, στον θάλαμο αρνητικής πίεσης που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική πτέρυγα, κοντά στο ΤΕΠ.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Ελένη Μπορμπουδάκη, ο νεαρός υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ελήφθη δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι μιλάμε για κρούσμα.

«Το περιστατικό διαχειρίστηκε όπως προβλέπει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας», επισήμανε η κ. Μπορμπουδάκη.

neakriti.gr