Απούλητα τα αγγούρια της Ιεράπετρας

10:50 π.μ. - Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014
10:02 π.μ. - Τετ, 12/50/2014
Image: Απούλητα τα αγγούρια της Ιεράπετρας

Για τα απούλητα αγγούρια μίλησε στον Ηχώ ο κ. Μιχάλης Μαλλιωτάκης, πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Οι ειδήσεις που μας έδωσε ο κ. Μαλλιωτάκης αφορούν την τακτική γενική συνέλευση που θα γίνει σύντομα όσον αφορά τα προβλήματα των αγροτών και το συλλαλητήριο που άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει από την αρχή του χρόνου. Αναφορικά με την τακτική συνέλευση δεν έχει οριστεί η ημερομηνία που θα γίνει, τα πρώτα θέματα που απασχολούν τους αγρότες είναι το νερό και το εμπάργκο.
 
Όπως μας είπε ο κ. Μαλλιωτάκης το πρόβλημα πώλησης των αγγουριών υπάρχει λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας και λόγω επάρκειας σε ποσότητα. Όσον αφορά το εμπάργκο είπε ότι το κράτος δε στάθηκε στον αγρότη, είναι ξεκρέμαστοι και δε τους στηρίζει κανένα νομικό πλαίσιο.
 
Θα γίνει λοιπόν συνάντηση για να δουν τι θα κάνουν με τα αγγούρια και οι προτάσεις για το πρόβλημα θα βγούνε μέσα από τους φορείς. Βέβαια όπως δήλωσε απογοητευμένα «σε ότι έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση δεν έχει γίνει τίποτα οπότε ούτε τώρα θα γίνει κάτι».

Δελτίο Τύπου

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών του Δήμου Ιεράπετρας, μετά το πρόβλημα που έχει προκύψει στην πώληση των αγγουριών, το ΔΣ αποφάσισε να ορίσει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους, εμπόρους και εξαγωγείς, για εκτίμηση της κατάστασης και προτάσεις για τη λύση του προβλήματος.
 
Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη, 4-12-2014, και ώρα 19:00 στα γραφεία του αγροτικού συλλόγου, στο Στόμιο.