Αποκάλυψη: Εταιρείες του Ισραήλ εξαγοράζουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στην Κρήτη!- Το σχέδιο για όλη την Ελλάδα

4:53 μ.μ. - Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015
04:02 μ.μ. - Τετ, 11/53/2015
Image: Αποκάλυψη: Εταιρείες του Ισραήλ εξαγοράζουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στην Κρήτη!- Το σχέδιο για όλη την Ελλάδα

Μαζικές εξαγορές, ειδικά στον τομέα του τουρισμού στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σχεδιάζουν Ισραηλινοί επιχειρηματίες, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την κρίση και τη μεγάλη πτώση των τιμών. Ήδη μεγάλες εταιρείες του Ισραήλ αναζητούν, μέσω δικηγόρων, τις "ευκαιρίες", δηλαδή επιχειρηματίες από την Κρήτη ή την υπόλοιπη χώρα που αναζητούν άμεσα ρευστότητα, προκειμένου να προχωρήσουν σε εξαγορές με το μικρότερο δυνατό κόστος γι αυτούς.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του Ισραήλ ynetnews παρουσιάζει σήμερα στην κεντρική της σελίδα το σχετικό θέμα, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον ξεκίνησε από το 2009, αλλά αρχίζει να πλέον να γίνεται πράξη ο σχεδιασμός καθώς εκτιμάται ότι το τελευταίο διάστημα η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και δεν υπάρχουν οι κίνδυνοι που υπήρχαν.
 
Η εφημερίδα στην ανάρτησή της με τον τίτλο "Ισραηλινοί επενδυτές συρρέουν στην Ελλάδα", σημειώνει ότι αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων. προσπαθώντας να επωφεληθούν από την οικονομική ύφεση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, αγοράζοντας φτηνά.




 
Με βάση και τις δηλώσεις δικηγόρου στον οποίο έχει ανατεθεί η έρευνα για εξαγορές ακινήτων ή επιχειρήσεων, η  εφημερίδα σημειώνει ότι οι Ισραηλινοί επενδυτές μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες:
 
-Σε εκείνους που ενδιαφέρονται για την οικοδόμηση μιας βίλας ή κατοικίας διακοπών κοντά σε μια παραλία.
-Σε εκείνους που εξαγοράζουν περιουσιακά στοιχεία για επενδυτικούς σκοπούς.
-Σε όσους επιδιώκουν να εξαγοράσουν μια τουριστική, κατά κανόνα, επιχείρηση και να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα.
 
Οι τιμές ποικίλουν δραματικά ανάλογα με την τοποθεσία, σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα: Στη Μύκονο μπορεί κανείς να αγοράσει ένα οικόπεδο 2320 τετραγωνικών μέτρων γης, με βίλα 176 τετραγωνικών μέτρων, με 1 εκατομμύριο ευρώ. Στην Κρήτη η εξαγορά μιας βίλας 80 τετραγωνικών μέτρων κοστίζει 139.000 ευρώ.
 
Candianews με πληροφορίες από ynetnews