Αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις στα ΑΕΙ – Μετά τις 11 το πρωί τα αποτελέσματα

8:43 π.μ. - Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019
08:08 π.μ. - Τρί, 27/43/2019
Image: Αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις στα ΑΕΙ – Μετά τις 11 το πρωί τα αποτελέσματα

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις βάζει το υπουργείο Παιδείας το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη τις βάσεις εισαγωγής για τα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις βάζει το υπουργείο Παιδείας το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη τις βάσεις εισαγωγής για τα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τις 11 το πρωί.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
 
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
 
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
 
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
 
Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.
 
Τα αποτελέσματα
 
Το in.gr θα δημοσιεύσει άμεσα τα αποτελέσματα με αναλύσεις για τα τμήματα που θα σημειώσουν πτώση, αυτά που θα καταγράψουν άνοδο καθώς και τις εκπλήξεις που σίγουρα θα υπάρξουν.
 
Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής σε μία σειρά τμημάτων είναι αρκετά επίφοβη καθώς στο μέσο της χρονιάς το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε συγχωνεύσεις ιδρυμάτων και σχολών καθώς και σε μετονομασίες τμημάτων, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη για τουλάχιστον 100 νέα τμήματα.
 
 
in.gr