Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα στην Κρήτη - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

9:24 π.μ. - Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022
09:05 π.μ. - Τετ, 11/24/2022
Image: Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα στην Κρήτη - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Ανοιξιάτικες προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες σήμερα Τετάρτη, 11 Μαΐου στην Κρήτη

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 11 Μαΐου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Ηράκλειο σε όλη την διάρκεια της ημέρας την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο Αρκαλοχώρι και μόνο τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες στο Ρέθυμνο. Μόνο τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 2 έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στα Χανιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Πολύ καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες αύριο στα Σφακιά. Μόνο τις απογευματινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί, αργά το απόγευμα θα στραφούν βόρειοι 2 έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός στην επικράτεια αύριο Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη, 12 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή, 13 Μαΐου

Στη νότια χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο, 14 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προοπτική για την Κυριακή, 15 Μαΐου και την Δευτέρα, 16 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: neakriti.gr