Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

6:02 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017
06:06 μ.μ. - Παρ, 02/02/2017
Image: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Επιστολή για το θέμα του μεγάλου αριθμού παθολογικών περιστατικών από όλο το νομό Λασιθίου στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Η επιστολή απευθύνεται στον  Υπουργό Υγείας Ανδ. Ξανθό, στον αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, στη διοικήτρια ΥΠΕ Κρήτης κα Μαυρομμάτη, στην κοινή διοικήτρια διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κα Σπινθούρη και στα μέλη του  Δ.Σ. Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου, ενώ κοινοποιείται στους βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Μ. Θραψανιώτη και Γ. Πλακιωτάκη και στο δήμαρχο Αγ. Νικολάου κ. Αντ. Ζερβό. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα παρακάτω:
 
Παρά τις προειδοποιήσεις μας από το Νοέμβριο και παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, αυτή την περίοδο ζούμε στο Νοσοκομείο μας μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού έχουμε:
 
    έξαρση ιώσεων και γρίπης,
    κατά περιόδους κλειστή την παθολογική και την πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και δυσλειτουργίες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Σητείας,
    υπερπληρότητα στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με ποσοστά πληρότητας από 150% έως 195% (41 ασθενείς σε κλινική με δύναμη 21 κλινών).
 
Για να νοσηλευτούν τα υπεράριθμα περιστατικά φιλοξενούνται παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομειου Αγίου Νικολάου , παρά το ότι δεν υπάρχει ο ανάλογος και ο απαιτούμενος  αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών ρεπό και άδειας προηγούμενων ετών για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι 45 ημέρες ανά εργαζόμενο. «…
 
Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρεται:
 
«Ένας μόνιμος γιατρός εφημερίας στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ήταν και είναι επιφορτισμένος με την ιατρική παρακολούθηση 40 και πλέον ασθενών και παράλληλα με την εξέταση και διεκπεραίωση των πολυάριθμων περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, αφού το Νοσοκομείο δεν διαθέτει αυτόνομο τμήμα ΤΕΠ.»» ….
 
Η επιστολή κλείνει με την παρακάτω έκκληση:
 
«Τα παραπάνω δείχνουν ότι για να μπορέσει στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου να υπάρξει σωστή νοσηλεία της πληθώρας των παθολογικών περιστατικών όλου του νομού αυτή την περίοδο απαιτείται η άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σας ζητούμε λοιπόν να προχωρήσετε άμεσα στις σχετικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή».
 
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ

Πηγή: anatolh.com