Αναβλήθηκε η δίκη για την άγρια επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ

2:46 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020
02:02 μ.μ. - Δευ, 10/46/2020
Image: Αναβλήθηκε η δίκη για την άγρια επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ

«Είστε ελεύθεροι εκ του νόμου. Να προσέχετε»

Στις 20 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση των δύο νεαρών που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό διασώστη του ΕΚΑΒ τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια Ηρακλείου. Εκεί βρίσκονταν συγγενείς τους, αλλά και πλήθος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που έδωσαν το "παρών" για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους.

Οι δύο νεαροί παρουσιάστηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για να δικαστούν.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε τελικά για την Πέμπτη 20 του μήνα, επειδή δεν είχε προσκομιστεί στο δικαστήριο η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Η πρόεδρος της Έδρας είπε απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους "εκ του νόμου είστε ελεύθεροι. Να προσέχετε τη συμπεριφορά σας".

Κατόπιν, οι δύο νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα πρέπει να εμφανιστούν ξανά ενώπιον του δικαστηρίου, στις 20 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Συνήγοροι στήριξης της κατηγορίας (εκπροσωπώντας τον εργαζόμενο του ΕΚΑΒ που ξυλοκοπήθηκε) είναι οι κ.κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης, Άρης Ροζάκης, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι κ.κ. Γιώργος Κοκοσάλης, Γιώργος Στειακάκης.

Ας σημειωθεί, ακόμη, ότι το "παρών" στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου έδωσε και ο νεαρός φοιτητής από την Ινδία, ο οποίος φέρεται να δέχτηκε επίθεση από τους νεαρούς, σε προγενέστερο χρονικό σημείο από τον ξυλοδαρμό του διασώστη του ΕΚΑΒ.

Ο νεαρός ήταν εμφανώς φοβισμένος και αποχώρησε από τα δικαστήρια μαζί με τους φίλους του, συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

neakriti.gr