Ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια και επιχειρήσεις της Κρήτης στο «σφυρί»

10:01 π.μ. - Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
10:02 π.μ. - Τετ, 21/01/2018
Image: Ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια και επιχειρήσεις της Κρήτης στο «σφυρί»

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Στην Κρήτη μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να βγουν στο… σφυρί 39 ακίνητα μεταξύ αυτών σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια αλλά και επιχειρήσεις, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία
«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που από σήμερα αποτελούν… μονόδρομο καθώς οι φυσικοί πλειστηριασμοί οδεύουν προς το τέλος τους.
 
 
Στην Κρήτη μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να βγουν στο… σφυρί 39 ακίνητα μεταξύ αυτών σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια αλλά και επιχειρήσεις, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία.
 
Ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα ωστόσο και πάλι είναι σημαντικός. 
«Το ξέραμε από την αρχή ότι θα ξεκινούσαν οι πλειστηριασμοί κι ότι θα γίνονταν ηλεκτρονικοί. Αποτελούσε μονόδρομο καθώς ήταν μνημονιακή δέσμευση. Δεν αλλάζει τίποτε ως προς τα δικαιώματα που έχει αυτός, το σπίτι του οποίου βγαίνει στον πλειστηριασμό. Το μόνο που αλλάζει ουσιαστικά είναι ότι δεν μπορούν να παρεμποδιστούν όπως γινόταν. Αυτό που αξίζει όμως ν’ αναφέρουμε είναι ότι σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό στην Κρήτη είναι λιγότερα καθώς εδώ δεν είναι τόσο έντονη η κρίση όπως είναι π.χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Ηρακλείου και δικηγόρος, Κώστας Αράπογλου.
 
Οι πλειστηριασμοί της Κρήτης σε… αριθμούς
 
Σύμφωνα με το cretapost.gr, από σήμερα μέχρι και το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να πλειστηριαστούν 39 ακίνητα με τον κύριο όγκο των πλειστηριασμών να αφορά το νομό Ηρακλείου (12) ενώ ακολουθεί ο νομός Χανίων (11), ο νομός Ρεθύμνου (8) και ο νομός Λασιθίου (8).