Αιχμές Καλλιονάκη για περίεργες συμπεριφορές που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου

11:24 π.μ. - Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021
11:12 π.μ. - Τετ, 15/24/2021
Image: Αιχμές Καλλιονάκη για περίεργες συμπεριφορές που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Εμμ. Καλλιονάκης μετά και την ορκωμοσία την περασμένη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 των γιατρών κ. Aγιαννιωτάκη Eλευθέριου στη θέση του Eπιμ. A Ακτινολογίας και του κ. Παντελή Παντελή Ειδικευόμενου Χειρουργικής οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα στα αντίστοιχα τμήματα του Νοσοκομείου.

Πρόσθεσε ότι πριν το τέλος του χρόνου ο αξονικός τομογράφος θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο ενώ για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακόμισης της Γυναικολογικής κλινικής ώστε να στηθεί η ΜΑΦ. Είπε ακόμα ότι παραμένει το πρόβλημα έλλειψης γιατρών στην Παθολογική ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε να έρθει στο Νοσοκομείο Επικουρικός Αναισθησιολόγος.

Σε ότι αφορά στο θέμα που ανέκυψε και αναδείχθηκε προ ημερών μέσω του Ηχώ 99,8 με εργαζόμενους του νοσοκομείου που έχουν προσληφθεί με λάθος , όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, κωδικό, με ότι αυτό συνεπάγεται , ο κ. Διοικητής είπε ότι πρόκειται για λάθος υπαλλήλου και ήδη έχει γίνει αίτημα στο ΙΚΑ προκειμένου να γίνει η αλλαγή στον κωδικό και να μην αδικηθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Για το θέμα ενημέρωσε και την 7η ΥΠΕ.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Νοσοκομείο έχει στη διάθεσή του εξοπλισμό για τη διενέργεια μοριακών τεστ κορωνοϊού κάτι που εξυπηρετεί τις ανάγκες και του νοσοκομείου και των ίδιων των πολιτών καθώς εως τώρα τα δείγματα στέλνονταν στο Ηράκλειο. Επιπλέον είπε ότι δημιουργείται Γραφείο Ποιότητας στο Νοσοκομείο κάτι που θα βοηθήσει στην ακόμη καλύτερη λειτουργία του.

Κλείνοντας αναφέρθηκε σε μια κακή νοοτροπία που έχουν ορισμένοι εργαζόμενοι, κάποιοι από τους οποίους έχουν βολευτεί και αντιδρούν όταν τους ανατίθενται διάφορες υποχρεώσεις ακόμα και εάν είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλο αυτό δημιουργεί ένα κακό κλίμα. Πολλές φορές μάλιστα αυτή η κατάσταση είναι η αιτία γιατροί να έρχονται αλλά να μην επιθυμούν στη συνέχεια να παραμείνουν, σχολίασε.