Αισιοδοξία για επάρκεια νερού το καλοκαίρι με αντιμετωπίσιμες μικροζημιές

11:51 π.μ. - Τρίτη, 5 Απριλίου 2022
11:04 π.μ. - Τρί, 05/51/2022
Image: Αισιοδοξία για επάρκεια νερού το καλοκαίρι με αντιμετωπίσιμες μικροζημιές

Ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Κ. Αστροπεκάκης στον Ηχώ 99,8

Ταλαιπωρία για νοικοκυριά στην Ιεράπετρα, που έχουν μείνει χωρίς νερό. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αστροπεκάκης δήλωσε στον Ηχώ 99,8, ότι χθες λόγω έκτακτης βλάβης έμεινε χωρίς νερό η περιοχή στην πάνω Μερά.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε και το νερό επανήλθε στις βρύσες σταδιακά.

Σήμερα από το πρωί γίνεται αποκατάσταση, άλλης ζημιάς, κοντά στο ξενοδοχείο Petra Mare με συνέπεια να μείνουν χωρίς νερό σπίτια στην κάτω Μερά.

Τα προβλήματα με τα συνεχή σπασίματα στο δίκτυο ύδρευσης, θα αντιμετωπιστούν με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου ύδρευσης, που είναι σε εξέλιξη και εκτιμάται ότι άμεσα θα χρηματοδοτηθεί και η τρίτη φάση του έργου αυτού σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Ως την ολοκλήρωσή του έργου, που θα λύσει το πρόβλημα ύδρευσης στην Ιεράπετρα, χρειάζεται υπομονή και καλό είναι οι καταναλωτές να προμηθευτούν ντεπόζιτα.

Σίγουρα η έλλειψη νερού δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση για τα νοικοκυριά, οι πολίτες ταλαιπωρούνται, αλλά ως υπηρεσία προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε ώστε το συντομότερο δυνατό να αποκαθίστανται οι ζημιές, σημείωσε ο κ. αντιδήμαρχος.

Τώρα για το εάν επίκεινται αυξήσεις στους λογαριασμούς λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας ο κ. Αστροπεκάκης δήλωσε ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν θα γίνουν αυξήσεις.

Αναφέρθηκε ακόμη και σε έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως στην περιοχή λίγο μετά τον Άγιο Ανδρέα, στις κλαδοκοπές, αλλά και στο κλείσιμο λακκουβών, που είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να γίνει η εργολαβία της ασφαλτόστρωσης σε οδούς της πόλης και ευρύτερα αυτής.