AgroExpo 2021 – H «Ανατολή» στηρίζει την αγροτική έκθεση στην Ιεράπετρα

9:36 π.μ. - Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Τρί, 07/36/2021
Image: AgroExpo 2021 – H «Ανατολή» στηρίζει την αγροτική έκθεση στην Ιεράπετρα

Ο πρόεδρος Φώντας Δουλούμης στον Ηχώ 99,8

Ως ένα ξεχωριστό γεγονός που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας χαρακτήρισε την αγροτική έκθεση Agroexpo 2021 που θα γίνει στην Ιεράπετρα 17-19 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» κ. Φώντας Δουλούμης. Όπως τόνισε είναι μια ευκαιρία ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων αλλά και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τον πρωτογενή τομέα.

Σε ότι αφορά στην πορεία της νέας καλλιεργητικής περιόδου σχολίασε καταρχάς ότι βρισκόμαστε σε μια μετά κορωνοϊό εποχή και οι επιπτώσεις από την πανδημία στην αγορά είναι ακόμα υπαρκτές. Από εκεί και πέρα πρέπει να επισημανθεί ότι ο ανταγωνισμός εγχώριος και μη, είναι μεγάλος. Στην εισαγωγή προϊόντων υπάρχει το στοιχείο της άμεσης πληρωμής ενώ από την εγχώρια αγορά ο προμηθευτής μπορεί να αγοράσει και με πίστωση και αυτό τον εξυπηρετεί. Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι μεγάλος μέρος της παραγωγής περίπου 70% απορροφάται από τα σούπερ μάρκετ. Βέβαια ο καταναλωτής πολλές φορές μπορεί να βλέπει τις τιμές να κινούνται ανοδικά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι , κάτι παραπάνω, καταλήγει στον παραγωγό.

Επιπλέον ως προς τη νέα καλλιεργητική χρονιά φαίνεται ότι πολλοί περισσότεροι παραγωγοί έχουν επιλέξει να καλλιεργήσουν τοματίνι βελανίδι γιατί μεταξύ άλλων είναι εύγευστο και ανθεκτικό. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα προϊόντα όπως τομάτα αγγούρι, πιπεριά οι ποσότητες που θα καλλιεργηθούν θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα.

Κλείνοντας ο κ. Δουλούμης τόνισε την ανάγκη να γίνει πιο αισθητή η παρουσία των παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών στα Υπουργεία.

φωτογραφία αρχείου