AGRIS: Η εταιρία που δημιουργεί το μέλλον της λαχανοκομίας

1:32 μ.μ. - Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019
01:04 μ.μ. - Πέμ, 04/32/2019
Image: AGRIS: Η εταιρία που δημιουργεί το μέλλον της λαχανοκομίας

Ο Ι. Κουμουνδούρος εμπορικός Διευθυντής, στον Ηχώ 99,8

Η AGRIS είναι μια εταιρεία που έχει καταφέρει να εμπλέκεται σε κάθε κρίκο τηςΛαχανοκομικής αλυσίδας δηλώνει στον Ηχώ 99,8 κ. Ι. Κουμουνδούρος εμπορικός Διευθυντής και προσθέτει. Η εταιρία ποτέ δεν είχε ως φιλοσοφία καθαρά την αγορά και την πώληση, δεν πουλάει μόνο σπόρους και σπορόφυτα. Στήθηκε μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από τη δραστηριότητα της AGRIS η οποία συνδέει κάθε κρίκο της λαχανοκομικής αλυσίδας. Αυτό το καταφέρνει μέσα από την καινοτομία, στήνοντας ένα μεγάλο δίκτυο εμπορικό, τεχνικό σε πολλές λαχανοκομικές περιοχές αποκτώντας βαθιά γνώση των περιοχών αυτών και των αναγκών τους. Στόχος να μάθει ο παραγωγός να καλλιεργεί καλύτερα, η καλλιέργειά του να είναι αποδοτική και ο καταναλωτής να βάζει ποιοτικότερα προϊόντα στο πιάτο του. Αυτό είναι και το μότο της AGRIS, να προάγει το μέλλον της Λαχανοκομίας. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από  την προσπάθεια για την επίλυση των διαφόρων  προβλημάτων των συνεργατών της, δίνοντας έμφαση στην δια βίου μάθηση του Έλληνα παραγωγού σε οτι αφορά τη διαδικασία από τον σπόρο, μέχρι την καλλιέργεια, την εμπορία και διακίνηση ως τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην έρευνα και ανάπτυξη και η AGRIS στο πλαίσιο της ερευνητικής της αποστολής συνεργάζεται με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, στήνοντας παράλληλα πειραματικούς σταθμούς όπως στην Ιεράπετρα, με σύγχρονα θερμοκήπια. Η εταιρία στο πλαίσιο των προγραμμάτων δίνει έμφαση στην υδροπονία. Έχει δε φτιάξει μια υπερσύγχρονη μέθοδο επούλωσης των εμβολιασμένων φυτών, μια παγκόσμια καινοτομία για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.
 
Ο κ. Κουμουνδούρος απάντησε σε ερωτήματα όπως για ποιους λόγους αξίζει να επιλέξει κανείς σπορόφυτα από την AGRIS, ποιες είναι οι ενέργειες της εταιρείας  που τη βοηθούν ώστε να προσφέρει εγγυημένο πολλαπλασιαστικό υλικό, ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας σε σχέση με την ανάπτυξη του κλάδου της Λαχανοκομίας κ.α.
 
Εκτενής αναφορά έγινε στη  νέα τομάτα Kabrera που έχει η εταιρεία και ποια είναι τα έως τώρα αποτελέσματα των καλλιεργειών της Kabrera λέγοντας πως  το υβρίδιο προέκυψε μετά από έρευνα που έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων  της συνθήκες καλλιέργειας της Κρήτης και κυρίως της Ιεράπετρας, σε συνδυασμό με την βιοποικιλότητα, τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κλπ. Η Κρήτη, υποστήριξε, θέλει μια ντομάτα με έντονο  κόκκινο χρώμα, διατηρείται στη μεταφορά, ο παραγωγός να έχει αυξημένη παραγωγή ώστε να ενισχύσει το εισόδημά του. Η Kabrera τα προσφέρει αυτά και έτσι  αρχίζει να πρωταγωνιστεί στις  αγορές όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας  ενώ  ακολουθούν και άλλα υβρίδια για να καλύψουν ανάγκες παραγωγών και  καταναλωτών.
 
Τέλος τόνισε ότι η AGRIS  σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς είναι δίπλα στον παραγωγό και τις ανάγκες του επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο πειραματικός σταθμός της εταιρίας που βρίσκεται στην Παχειά Άμμο είναι ανοικτός όχι μόνο στους παραγωγούς αλλά σε κάθε καλλιεργητική καθώς και σε σχολεία για εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
 
Ακούστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Κουμουνδούρου: