Αγιασμός στο Γηροκομείο

3:14 μ.μ. - Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018
03:05 μ.μ. - Τετ, 02/14/2018
Image: Αγιασμός στο Γηροκομείο

Στο κτίριο που φιλοξενούνται προσωρινά οι κατάκοιτοι ηλικιωμένοι

Το Σάββατο 3  Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος τέλεσε αγιασμό στο κτίριο που φιλοξενούνται προσωρινά οι κατάκοιτοι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας,. Ο Σεβ/τος τους ευχήθηκε καλή ανάρρωση και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Γεώργιο Αγγελάκη, τα μέλη της διοίκησης και στο προσωπικό για τη συνεχή φροντίδα και την αγάπη που παρέχουν στους γέροντες, και ιδιαίτερα στους κατάκοιτους, έχοντας εκτιμήσει τη  μεγάλη σημασία να υπηρετούν την τρίτη ηλικία, καθώς τηρούν την παλαιά ρήση ότι «οποίος δεν έχει γέρο να πάει να αγοράσει».
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελάκης τίμησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την όλη προσφορά του στο Γηροκομείο και την έμπρακτη συμπαράσταση την οποία παρέχει στο Δ.Σ. και στους τροφίμους, προσφέροντάς του συμβολικό δώρο και σημειώνοντας τη γενναία και ιδιαίτερα σημαντική για το ξεκίνημα του έργου προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τη μελέτη ανακαίνισης των κτιριακών εγκαταστάσεων της δομής του Δημοτικού Γηροκομείου της πόλεως.
 
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε εγκάρδια, και υπενθύμισε ότι αυτό που πράττει τού το υπαγορεύει η αρχιερατική του συνείδηση και μόνο για το καλό της τοπικής κοινωνίας και ως δείγμα αγάπης και αντιπροσφοράς στους γέροντες, οι οποίοι τόσα μάς έχουν προσφέρει.
 
Παρόντες ήταν, εκτός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γ. Αγγελάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλ. Νταραράς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Αντώνης Πετρά, καθώς και ο Εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης που μετείχε στην ακολουθία του Αγιασμού.