Α. Πετράς: Το πιο πιθανό να μην ασχοληθώ με τα κοινά στις ερχόμενες εκλογές

12:12 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019
12:07 μ.μ. - Δευ, 01/12/2019
Image: Α. Πετράς: Το πιο πιθανό να μην ασχοληθώ με τα κοινά στις ερχόμενες εκλογές

Υπάρχει χρόνος για αναθεώρηση αποφάσεων εάν και εφόσον διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες

Το πιο πιθανό  είναι να μην ασχοληθώ με τα κοινά στις ερχόμενες εκλογές ωστόσο όμως υπάρχει χρόνος  για αναθεώρηση  σκέψεων και αποφάσεων εάν και εφόσον διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αντώνης Πετράς, δημοτικός σύμβουλος ,  πρόεδρος του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου και πρόεδρος της επιτροπής υγείας του Δήμου Ιεράπετρας. Επισημαίνει ότι θεωρεί πως ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος από αυτό που είχε στο μυαλό του για τα λιμενικά έργα που έχει  ανάγκη ο τόπος και ως  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  πέρα από το έργο που υλοποίησαν  αφήνουν παρακαταθήκη για τους επόμενους. Παράλληλα,  μέχρι τη λήξη της θητείας το έργο συνεχίζεται. Την ίδια ώρα αρκετές και  σημαντικές δράσεις έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω της επιτροπής υγείας. Λάθη μπορεί να έγιναν ωστόσο καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παραγωγή έργου, τόνισε. Ο κ. Πετράς πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία μόνο το ποιος θα ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου αλλά συνολικά τα πρόσωπα που θα συνθέσουν μια ομάδα που θα  συμμετάσχουν και θα διεκδικήσουν την ψήφο του κόσμου ,  στις δημοτικές εκλογές. Οπότε όλα αυτά τα δεδομένα θα αξιολογηθούν για τις τελικές αποφάσεις.
 
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις λιμενικές υποδομές του δήμου  με ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της προστασίας του αλιευτικού καταφυγίου Ιεράπετρας  το οποίο ολοκληρώθηκε και ΄΄ δοκιμάστηκε΄΄ από τις καιρικές συνθήκες και όλα πήγαν καλά. Χρειάζεται βέβαια περαιτέρω ενίσχυση με επιπλέον μπλόκια για να έχουμε ένα πιο ασφαλές λιμάνι. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται μια νέα μελέτη προϋπολογισμού περίπου 1.200.000 ευρώ που περιλαμβάνει παρεμβάσεις με μπλόκια και άλλες παρεμβάσεις . Θα χρειαστεί όμως αρκετός χρόνος μέχρι να διασφαλιστούν  οι απαιτούμενες εγκρίσεις , να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει  ένα τέτοιο έργο.  Μίλησε και για το ποσό των 37.000  ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών και βελτίωσης της λειτουργικότητας που ενέκρινε ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης για το λιμάνι  της Ιεράπετρας. Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της γενικής γραμματείας Λιμένων. Ειδικότερα αφορά :
 
-Προμήθεια τοπικών διανομέων ύδρευσης-ηλεκτροδότησης Ιεράπετρας (Συνολικού Ποσού Προϋπολογισμού: 17.000,00)
 
-Αποκατάσταση – επισκευή γλίστρας Ιεράπετρας (Συνολικού Ποσού Προϋπολογισμού: 20.000,00).
 
Από το ίδιο πρόγραμμα εγκρίθηκε χρηματοδότηση για τα λιμάνια Αγίου Νικολάου και Σητείας αντίστοιχα:
 
-Βελτίωση παλιού τμήματος Λιμένα Σητείας (Συνολικού Ποσού Προϋπολογισμού: 124.000,00)
 
-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας στον Εμπορικό Λιμένα Αγίου Νικολάου (Συνολικού Ποσού Προϋπολογισμού: 125.000,00)


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πετρά: