Α. Πετράς: Πίλαρς στα αλιευτικά καταφύγια Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού

10:45 π.μ. - Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016
10:07 π.μ. - Παρ, 29/45/2016
Image: Α. Πετράς: Πίλαρς στα αλιευτικά καταφύγια Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού

Εξετάζεται η δυνατότητα υδατοδρομίου στο Φράγμα Μπραμιανών

Τοποθετήθηκαν τα νέα πίλαρς στο λιμάνι – αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας και η προσπάθεια συνεχίζεται με την τοποθέτηση πίλαρς και στο Μακρύ Γιαλό. Τα πίλαρς  δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς με μια προπληρωμένη κάρτα να τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι ανάγκες τουριστικών σκαφών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετράς.  
 
Παράλληλα, σε ότι αφορά στο λιμάνι της Ιεράπετρας  μας είπε οτι ετοιμάζεται ένας νέος  μεταλλικός φάρος που θα αντικαταστήσει τον παλιό που  έχει καταστραφεί και είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μερικούς μήνες. Εκτιμάται ότι θα είναι σύντομα έτοιμος και θα τοποθετηθεί άμεσα καιρού επιτρέποντος 
 
Για το υδατοδρόμιο ο κ. Πετράς σημείωσε ότι ενώ έχει γίνει η χάραξη του διαδρόμου το μεγάλο πρόβλημα είναι να βρεθεί ο χώρος επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών καθώς δεν υπάρχει χαρακτηρισμένη ζώνη λιμένος. Είναι ένα θέμα που τους ενδιαφέρει και η προσπάθεια είναι συνεχής. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει το υδατοδρόμιο στο Φράγμα Μπραμιανών.