Α. Πετράς: Υλοποιείται ο προγραμματισμός για την ανάπτυξη των Λιμενικών εγκαταστάσεων Ιεράπετρας

9:42 π.μ. - Τρίτη, 10 Απριλίου 2018
09:04 π.μ. - Τρί, 10/42/2018
Image: Α. Πετράς:  Υλοποιείται ο προγραμματισμός  για την ανάπτυξη των Λιμενικών εγκαταστάσεων Ιεράπετρας

Ολοκληρώθηκε στις 2/10/18 η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης των ενταγμένων στην Χερσαία ζώνη Λιμένα περιοχών

Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης  και την υποστήριξη του Περιφερειάρχη     κ. Σταύρου Αρναουτάκη  υλοποιείται η πιο σημαντική από τις  μελέτες που έχει εκπονήσει το Δ.Λ.Τ. Ιεράπετρας  . 
Ο σκοπός - εν συντομία- είναι η περιγραφή της υπάρχουσας  κατάστασης , τα προβλήματα και οι αδυναμίες στο σύνολο των εγκαταστάσεων  των Αλιευτικών καταφυγίων  η δυνατότητα ανάπτυξης αξιοποίησης των χώρων , τα απαραίτητα έργα και η χρήση  γής  για την δημιουργία νέων Λιμενικών εγκαταστάσεων χώρων στάθμευσης   , κτηρίων , νέων λιμενικών έργων (μαρίνα)και σύγχρονων λειτουργικών χώρων υπαίθριων και στεγασμένων για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς  όπως και για τους επισκέπτες .
Μαζί με την ολοκλήρωση της μελέτης ένταξης στη χερσαία ζώνη και των υπόλοιπων λιμενικών καταφυγίων που ολοκληρώνεται στις 15/10/18 την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργων (37.000) ,την πρόταση στο για μελέτες ύψους (100.000)  στο Υ.Ε.Ν  και την κατάθεση της πρότασης στο επιχειρησιακό σχέδιο «Αλιεία και  Θάλασσα»  ύψους( 4.000.000) , ολοκληρώνεται μια προσπάθεια τεσσάρων ετών του Δ.Λ.Τ.  Ιεράπετρας υλοποιώντας  τον αρχικό  προγραμματισμό μας  για την ανάπτυξη των Λιμενικών εγκαταστάσεων και της λειτουργίας  του Ν.Π.Δ.Δ. Λιμενικού ταμείου Ιεράπετρας.

 
O  Πρόεδρος
Αντώνης Πετράς