Α. Πανταζής για Μουσικό Γυμνάσιο: Για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Δήμαρχος κρατά τα χαρτιά του κλειστά

12:05 π.μ. - Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
12:09 π.μ. - Δευ, 16/05/2019
Image: Α. Πανταζής για Μουσικό Γυμνάσιο: Για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Δήμαρχος κρατά τα χαρτιά του κλειστά

Δεν έγιναν εγκαίρως κινήσεις ενημέρωσης γονέων και παιδιών για το πώς λειτουργεί ένα Μουσικό Γυμνάσιο

Είμαστε θεατές σε μια παράσταση που χάνεται, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ Αργύρης Πανταζής με αφορμή την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι  εξαιτίας των μη επαρκών εγγραφών. Όπως τόνισε αφού δεν ήταν δυνατό να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να γίνει συνεδρίαση της επιτροπής β/βαθμιας εκπαίδευσης ώστε να προχωρήσει σε ενέργειες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για το τι είναι ένα Μουσικό Γυμνάσιο και για τον χρόνο εγγραφών. 
 
Έγινε προσπάθεια από κάποιους ανθρώπους όπως τον πρώην πρόεδρο της Τ.Κ. Καβουσίου κ. Γιάννη Ρεμεδιάκη. Αλλά και ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Παχειάς Άμμου και ενημερώθηκε ότι θα πάνε στην Α' γυμνασίου 14 παιδιά. Θα μπορούν οι μαθητές αυτοί να εγγραφούν στο Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι και μαζί με τα υπόλοιπα 11 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να δημιουργήσουν ένα πλήρες τμήμα. 
 
Το θέμα της ενημέρωσης είναι βασικό για τη λειτουργία του νέου σχολείου γιατί πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν ότι γίνονται κανονικά  τα μαθήματα γυμνασίου και επιπλέον για τη μουσική, σημείωσε ο κ. Πανταζής. 
 
Πρόσθεσε ότι ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης πήγε στην Αθήνα για το θέμα αυτό ωστόσο δεν υπήρξε ενημέρωση  της κοινωνία,των δημοτικών παρατάξεων ούτε για το ποιους συνάντησε ούτε τι ειπώθηκε Και ποιο το αποτέλεσμα. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα ο Δήμαρχος κρατά τα χαρτιά του κλειστά, τόνισε.
 
Ακούστε εδώ τον κ. Πανταζή: