Α. Πανταζής: Θα πληρώσουμε ακριβά τους θεατρινισμούς του Δημάρχου στα θέματα υγείας

7:16 π.μ. - Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Δευ, 29/16/2021
Image: Α. Πανταζής: Θα πληρώσουμε ακριβά τους θεατρινισμούς του Δημάρχου στα θέματα υγείας

Με έκπληξη παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό την συνεχώς εντεινόμενη διαμάχη του δημάρχου Ιεράπετρας με τους εκπροσώπους και τους διοικητές των μονάδων υγείας της Κρήτης

Στόχος του αυτήν τη φορά η Περιφερειάρχης υγείας κυρία Μπορμπουδάκη όπου επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες την Ιεράπετρα προκειμένου να διευθετήσει σοβαρές εκκρεμότητες που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Μια διαμάχη του δημάρχου που δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε ένα κλίμα πόλωσης αντί το κλίμα συνεργασίας που θα πρέπει να επιδιώκει η δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας τροφοδοτεί συνεχώς ένα τοξικό κλίμα για την υγεία στην Ιεράπετρα, επιδιώκει αντί της συνεργασίας έστω και με διαφωνίες ένα ‘’αρρωστημένο’’ τοπίο μεταξύ των σχέσεων με ανθρώπους που κρατούν τα ‘’κλειδιά’’ της υγείας στο νησί.

Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν κατά το προηγούμενο διάστημα διοικητές και στην 7η ΥΠΕ και στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας αλλά και σε αυτήν την περίπτωση ήταν ανύπαρκτη η συμβολή της δημοτικής αρχής στα σοβαρά κτιριακά και όχι μόνο προβλήματα που απαιτείται συνεργασία για την επίλυση τους. Έχει την εντύπωση ότι με την τοποθέτηση που φέρουν την σύμφωνη γνώμη του, αυθαίρετων οικίσκων, επιλύονται οι ανάγκες στέγασης στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κύριο δήμαρχο ότι η συνδρομή των εθελοντών καθώς και η βοήθεια που πάντα δινόταν από τους Γεραπετρίτες δεν δίνονται για να καυχιέται αυτός , αλλά για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού του νοσοκομείου που συμβάλουν συνεχώς με τις υπηρεσίες τους στην καλυτέρευση των παροχών υγείας.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων παλαιότερο αίτημα της παράταξης μας για να συζητηθούν τα θέματα υγείας στο δημοτικό συμβούλιο για την λήψη αποφάσεων αλλά και για μια καλύτερη στόχευση για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου μας, πάντα στα πλαίσια μιας συνεργασίας με την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ αλλά και την συμμετοχή όλων των αρμοδίων στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ επιμένει στο αίτημα για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αξιώνει και υπενθυμίζει ταυτόχρονα και στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και στον δήμαρχο Ιεράπετρας ότι, το νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει ανάγκη από ανέγερση νέων και σοβαρών κτιριακών υποδομών.(επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης)

Έχει ανάγκη από ριζικές αλλαγές για την εγκατάσταση αναγκαίου διαγνωστικού εξοπλισμού.

Έχει ανάγκη από έναν στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα τα επόμενα χρόνια, ένα σχεδιασμό που θα επιλύει τα χρόνια προβλήματα στέγασης, στελέχωσης και ανάπτυξης όλων των κλινικών και των βοηθητικών υπηρεσιών που χρειάζεται ένα σύγχρονο νοσοκομείο.

Καλούμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αποδεχτεί το αίτημα που καταθέσαμε στις 18/01/21 για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθώς και τον δήμαρχο να αντιληφθεί ότι τα θέματα υγείας δεν προσφέρονται για θεατρινισμούς ούτε για λόγους ψηφοθηρίας.

Για την δημοτική παράταξη ΄΄ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ