Θραψανιώτης: Στον Δήμο «το μπαλάκι» για το κτιριακό του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου

10:15 π.μ. - Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022
10:04 π.μ. - Πέμ, 28/15/2022
Image: Θραψανιώτης: Στον Δήμο «το μπαλάκι» για το κτιριακό του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με το ενεργειακό, το τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο το οποίο βρίσκεται σε αναστολή, αλλά και το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτης.

Ειδικότερα, με αφορμή την πρόσφατη αθλητική εκδήλωση « ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος» σχολίασε ότι δεν είναι αντίθετος στο να στηρίζει η ΔΕΗ ένα αθλητικό γεγονός. Ωστόσο, το κυβερνητικό «έγκλημα» είναι ότι η ΔΕΗ ιδιωτικοποιήθηκε και δεν πάρθηκαν μέτρα ώστε να μην εκτοξευτούν οι τομές και κατ΄επέκταση οι λογαριασμοί.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προχώρησε πρόωρα στην απόλιγνιτοποίηση για να πάμε στο φυσικό αέριο και τώρα λόγω και του πολέμου τα νοικοκυριά βιώνουν μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Ως ΣΥΡΙΖΑ είχαμε δημιουργήσει το κοινωνικό τιμολόγιο, δεν αυξήθηκε το ρεύμα και μάλιστα η ΔΕΗ είχε κερδοφορία. Τώρα, η αύξηση του ρεύματος είναι στα ύψη και χρειάζεται να παρθούν μέτρα όπως να τεθεί πλαφόν στην τιμή. Εάν δεν παρθούν μέτρα χιλιάδες νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς ρεύμα, σημείωσε.

Επιπλέον, αφορμή της εκδήλωσης επεσήμανε στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ.Αυγενάκη τη σημασία του αθλητισμού τονίζοντας πόσο σημαντικά θα συνέβαλε η λειτουργία της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΦΑΑ) στον Άγιο Νικόλαο που είχε προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και επί των ημερών της νυν Υπουργού Ν. Κεραμέως τέθηκε σε αναστολή.

Κλείνοντας, ο κ. Θραψανιώτης αναφέρθηκε στο θέμα του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου θέτοντας τον προβληματισμό του για τις καθυστερήσεις αναφορικά με το νέο κτίριο, που θα στεγάσει το σχολείο και μετέπειτα και το Μουσικό Λύκειο. Ο κ. Βουλευτή είχε καταθέσει αναφορά στη Βουλή την επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι ζητώντας απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία για το νέο κτήριο του Μουσικού Λυκείου, που καθυστερεί. Το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά ότι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει καταθέσει μελέτη για ανέγερση «Μουσικού Σχολείου Λασιθίου Δήμου Ιεράπετρας» στις 11/2/2021 προϋπολογισμού ύψους 326.389,22 ευρώ και έχει προβεί σε αναζήτηση στοιχείων από τις 15/3/2022, από το Δήμο Ιεράπετρας, Από την άλλη, το Υπουργείο Παιδείας απαντά ότι, δεν έχει υποβληθεί αίτημα για την εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου από το 2008 έως σήμερα.

Επιπλέον, στην απάντηση του του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται, ότι ο Δήμος Ιεράπετρας τον 2/2018 και τον 4/2019 εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης (Φιλόδημος ΙΙ) αξίας 645.900 ευρώ για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων στα οποία εντάσσονται και τα σχολικά κτήρια. Τίθενται λοιπόν μια σειρά από ερωτήματα, όπως γιατί τόση μεγάλη καθυστέρηση, ή τι γίνεται με τα επιπρόσθετα στοιχεία, που ζητούνται από τον Δήμο Ιεράπετρας σχεδόν ένα χρόνο μετά. Ο δήμος Ιεράπετρας θα πρέπει να πιέσει έτσι ώστε και τα επιπρόσθετα στοιχεία να δοθούν, αλλά και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κτιρίου.