Θραψανιώτης: Ενοχλούνται όταν τους θυμίζουν τα “έργα” τους

10:57 π.μ. - Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022
10:04 π.μ. - Τετ, 27/57/2022
Image: Θραψανιώτης: Ενοχλούνται όταν τους θυμίζουν τα “έργα” τους

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού στον χαιρετισμό του στην Τελετή Λήξης του Ποδηλατικού Αγώνα στον Άγιο Νικόλαο

Ενοχλήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, αλλά και οι υποστηρικτές του, όταν στην τελετή λήξης του διεθνούς αγώνα ποδηλάτου, που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε:

"...τη σημασία του αθλητισμού και της ποδηλασίας, την συμβολή τους στην σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών”, τονίζοντας “πόσο σημαντικά θα συνέβαλε η λειτουργία της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΦΑΑ) στον Άγιο Νικόλαο”, προσθέτοντας, ότι “η Κρήτη την δικαιούται και ο Άγιος Νικόλαος μπορεί να την στηρίξει”.

Ο κ. Υφυπουργός προσπάθησε να αποποιηθεί την ευθύνη για την άδικη και προκλητική “αναστολή” - κατάργηση της ΣΦΑΑ που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο, “πέταξε την μπάλα στην εξέδρα”, λέγοντας, ότι είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας.

Από την απάντηση του κ. Υφυπουργού μπορούν να βγουν δυο συμπεράσματα:

Είτε δεν θεωρεί ότι η Κρήτη πράγματι δικαιούται μια τέτοια σχολή (σαν Κρητικός Βουλευτής και Υφυπουργός Αθλητισμού δεν νομίζουμε ότι το ασπάζεται), είτε ότι κριτήριο για τις κυβερνητικές αποφάσεις δεν είναι η εξυπηρέτηση των κοινωνικών συμφερόντων, αλλά των ιδιωτικών (βλέπε εξίσωση πτυχίων κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων, υποβάθμιση της ΑΣΤΕΚ κ.ά.). Και ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν τους το θυμίζουν.

Η αθλητική κοινότητα της χώρας έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της λειτουργίας της ΣΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο. Η τοπική κοινωνία την υποστήριξε, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Η “αναστολή” - κατάργηση λειτουργίας της, από την κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις ψευδείς και παραπλανητικές διαβεβαιώσεις στην αρχή, λειτουργεί υπονομευτικά για την ανάπτυξη του τόπου.

Η λειτουργία των σχολών, που έχουν θεσμοθετηθεί στο πλαίσιο του ΕΛΜΕΠΑ στο νομό Λασιθίου, είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, την επομένη των εκλογών, αν του δοθεί η εντολή από τον Ελληνικό Λαό.