Θραψανιώτης: Δίκαιο το αίτημα της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας για παράταση πληρωμής υποχρεώσεων

2:23 μ.μ. - Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022
02:10 μ.μ. - Πέμ, 20/23/2022
Image: Θραψανιώτης: Δίκαιο το αίτημα της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας για παράταση πληρωμής υποχρεώσεων

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά με θέμα την Επιτακτική Ανάγκη Άμεσων Αποζημιώσεων και άμεσης παράτασης υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων και πληρωμής όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών, δημοτικών, τραπεζικών κλπ. οφειλών, όπως δικαίως  ζητά  με ανοιχτή της επιστολή η Ένωση Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας.

    Εδώ και λίγες μέρες η κοινωνία της Σητείας μετράει τις πληγές της. Η κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη, άφησε πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές σε πλήθος ιδιοκτητών σπιτιών και καταστημάτων στην πόλη της Σητείας. Καθημερινά πληθαίνουν τα αιτήματα συμπολιτών μας, ατομικά και συλλογικά, για έμπρακτη συμπαράσταση και άμεση αποκατάσταση των ζημιών, παράλληλα με την μέριμνα για την ανακούφιση οικονομικών υποχρεώσεων που δυσχεραίνουν την προσπάθεια τους να επανακάμψουν από τη σφοδρή φυσική καταστροφή.

    Η Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας με επιστολή της, τονίζει την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών προκειμένου να δρομολογηθούν τάχιστα διαδικασίες αποζημίωσης. Παράλληλα διατυπώνει το αυτονόητο αίτημα για παράταση όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και την παράταση πληρωμών όλων των βεβαιωμένων οφειλών, είτε αυτές αφορούν τράπεζες, είτε αφορούν το Δήμο, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι επαγγελματίες της πόλης,

Αναλυτικά η αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό

Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η Ανάγκη Άμεσων Αποζημιώσεων και άμεσης παράτασης υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων και πληρωμής όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών, δημοτικών, τραπεζικών κλπ. οφειλών».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την  ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που υπέστη η πόλη της Σητείας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι αποτελεί καθήκον της Πολιτείας η λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου η κοινωνία της πόλης να ορθοποδήσει.

Συγκεκριμένα ζητούν:

    Άμεση εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών για να ακολουθήσει στη συνέχεια και άμεση αποζημίωση των επιχειρήσεων και ιδιωτών.    Παράταση υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων (δηλώσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ, ΑΠΔ κλπ) που λήγουν μέχρι 31/10 κατά ένα μήνα.    Παράταση πληρωμών φορολογικών και Ασφαλιστικών οφειλών και εισφορών ρυθμισμένων ή αρρύθμιστων και τουλάχιστον για έξι μήνες.    Παράταση πληρωμών – οφειλών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στο Δήμο και στις επιχειρήσεις του.   

Η σχετική επιστολή ΕΔΩ