Θραψανιώτης: Ακόμα το συζητάνε για τις τουριστικές σχολές

1:58 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021
01:11 μ.μ. - Δευ, 01/58/2021
Image: Θραψανιώτης: Ακόμα το συζητάνε για τις τουριστικές σχολές

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Τουρισμού για τις Τουριστικές Σχολές

Με αοριστίες και γενικότητες απαντά ο Υπουργός Τουρισμού στην ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη η οποία κατατέθηκε στις 23-9-2021 και αφορά την εύρυθμη λειτουργία των ΑΣΤΕ.

Στην ερώτηση εκφραζόταν η αβεβαιότητα η ανησυχία και ο προβληματισμός των σπουδαστών, διότι το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΣΤΕ για την συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Τι θα ισχύσει για τους σπουδαστές, όσους φοιτούν και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους πριν από την έκδοση της υπ’ αρ. 20071/29.12.2020 (Β΄ 5824) ΚΥΑ ;

Ποια θα είναι η διαβάθμιση του πτυχίου τους και ποιες οι προοπτικές για όσους φοιτούν αλλά για τους ήδη απόφοιτους;

Ποιοι θα πρέπει να φοιτήσουν άλλον ένα χρόνο;

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρεται ότι « Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του συναρμόδιου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Α.Σ.Τ.Ε. και να διασφαλιστεί, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, ότι οι σπουδαστές αυτών θα τύχουν της καλύτερης δυνατής μεταχείρισης, ώστε να καρπωθούν τα μέγιστα δυνατά της ανωτέρω μεταρρύθμισης.» Η απάντηση όμως για το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των ΑΣΤΕ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική για το μέλλον των σχολών αφού ένα χρόνο μετά την έκδοση της ΚΥΑ, ακόμα βρίσκεται σε διαβούλευση.

Η διευκρίνιση για το από πότε ισχύει η επέκταση του χρόνου σπουδών κατά δυο διδακτικά εξάμηνα, δόθηκε τώρα, ένα χρόνο μετά την έκδοση της ΚΥΑ. Με αποτέλεσμα την αβεβαιότητα που οδήγησε στην ταλαιπωρία των οικογενειών και των τελειόφοιτων σπουδαστών που αντί να γυρίσουν στα σπίτια τους συνέχισαν να μένουν στον Άγιο Νικόλαο με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, αφού αφορά αυτούς που εισήχθησαν την φετινή χρονιά.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ