Θ. Καλαντζάκης για ΒΟΑΚ: ««Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ στο Νομό Λασιθίου»

8:37 μ.μ. - Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
08:09 μ.μ. - Τρί, 22/37/2020
Image: Θ. Καλαντζάκης για ΒΟΑΚ: ««Απαιτούμε την άμεση χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ στο Νομό Λασιθίου»

Τώρα ήρθε η στιγμή οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις».

Στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο ΟΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) στο Τεχνικό Επιμελητήριο Λασιθίου το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκης Θεοδόσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ.) κ. Γιάννης Κουράκης, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ , κ. Άρης Παπαδόγιαννης, εκπρόσωποι του ΟΑΚ, της περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων κ.α.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Στο ίδιο έργο θεατές μας βρίσκει το πέρας της συνάντησης που διοργάνωσε ο ΟΑΚ. Η συνάντηση διατήρησε έναν ενημερωτικό χαρακτήρα από την αρχή μέχρι το τέλος της χωρίς περιθώρια παρέκκλισης από τις ήδη γνωστές τελευταίες εξελίξεις για το έργο του Β.Ο.Α.Κ. που θέτουν τον νομό μας εκτός χρηματοδότησης των έργων οι οποίες μας βρίσκουν σε πλήρη αντίθεση.

Αναμέναμε, και πλέον απαιτούμε, διαφορετική αντιμετώπιση για ένα έργο που έχει επαρκή μελετητική ωριμότητα, πληροί τα κριτήρια ένταξης και θα ευνοήσει ποικιλοτρόπως την ανάπτυξη του νομού.

Απαιτούμε την ισότιμη αντιμετώπιση του νομού Λασιθίου και την άμεση διασύνδεσή του με την υπόλοιπη Κρήτη. Δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη και προοπτικές, όταν δεν έχουμε τις στοιχειώδεις – απαραίτητες υποδομές. Θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου. Όλοι μας, ο καθένας από το θεσμικό ρόλο που του αναλογεί, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης και πίεσης, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τους πολίτες.

Θα διεκδικήσουμε με σθένος την υλοποίηση όλων των κυβερνητικών δεσμεύσεων. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι μεγάλη απέναντι στους Λασιθιώτες. Φτάνουν πια οι άνευ ουσίας δεσμεύσεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δεχτεί. Τώρα ήρθε η στιγμή οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις».