Ξεκίνησε η απογευματινή λειτουργία Γραφείου Κίνησης Ασθενών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:24 π.μ. - Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
11:08 π.μ. - Τρί, 04/24/2020
Image: Ξεκίνησε η απογευματινή λειτουργία Γραφείου Κίνησης Ασθενών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Από Σεπτέμβρη ξεκινούν τα απογευματινά ιατρεία δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ξεκίνησε από χθες η απογευματινή λειτουργία Γραφείου Κίνησης Ασθενών στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας για τα επείγοντα περιστατικά του Κέντρου Υγείας και των ιατρών που εφημερεύουν στο νοσοκομείο. Ο Διοικητής κ. Μανώλης Καλλιονάκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι όλα τα έκτακτα περιστατικά που εισέρχονται πλέον στο Νοσοκομείο θα καταγράφονται. Το γραφείο εφημερίας έχει στελεχωθεί από προσωπικό του γραφείου κίνησης ασθενών το οποίο έχει ενισχυθεί με νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Στο παρελθόν το Γραφείο λειτουργούσε κάποια περίοδο, στην πορεία σταμάτησε και τώρα επαναλειτουργεί. Στόχος είναι να καταγράφεται η κίνηση, η δυναμική του Νοσοκομείου και το πόσο απαραίτητο είναι για την εξυπηρέτηση των ασθενών όχι μόνο από την Ιεράπετρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή από όπου προσέρχονται πολίτες για θέματα υγείας. Από το γραφείο κίνησης θα δίνεται ένα χαρτί με τα στοιχεία του ασθενούς όπου αναγράφεται η ώρα προσέλευσης και λοιπά στοιχεία τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο γιατρός αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο περαιτέρω ταλαιπωρία, καθυστέρηση αλλά και διαμαρτυρίες για σειρά προτεραιότητας. Όλη αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει στην καλύτερη συλλογή των στατιστικών στοιχείων αλλά και σε ένα επόμενο στάδιο στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων που εκτιμάται ότι θα γίνει τον Σεπτέμβρη συνθηκών επιτρέποντος λόγω κορωνοϊού, εξήγησε ο κ. Διοικητής.

Ο κ. Καλλιονάκης στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι τα δείγματα από την ιχνηλάτηση επαφών της 53χρονης αλλοδαπής έχουν βγει μέχρι τώρα αρνητικά, ωστόσο η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση της Γραμματείας Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν-ΚΥ Ιεράπετρας

Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλουμε να σας ενημερώσου ότι ξεκινήσαμε από εχθές 03-08-2020 (όπως ακριβώς σας είχαμε ενημερώσει) , την απογευματινή λειτουργία του γραφείου κίνησης ασθενών, για τα επείγοντα περιστατικά του Κέντρου Υγείας και των γιατρών που εφημερεύουν στο νοσοκομείο μας.

Όλα τα έκτακτα περιστατικά που εισέρχονται στο Νοσοκομείο μας καταγράφονται.

Το γραφείο εφημερίας έχει στελεχωθεί από το προσωπικό του γραφείου κίνησης ασθενών, το οποίο έχει ενισχυθεί, με νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, γι αυτό το λόγο και έχουμε τη δυνατότητα πλέον να το επαναλειτουργήσουμε.

Με εκτίμηση,

Εκ της Διοικήσεως