2ο Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας, πρωταγωνιστές τα Βραβεία Φιλίας και οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες του Μακρύ Γιαλού

4:37 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017
04:11 μ.μ. - Πέμ, 09/37/2017
Image: 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας, πρωταγωνιστές τα Βραβεία Φιλίας και οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες του Μακρύ Γιαλού

Με πρωταγωνιστές τα Βραβεία Φιλίας και τριανταένα τιμώμενους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τουρισμού που διοργανώνει ο Δήμος Ιεράπετρας και η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Στο γραφικό λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε μια εκδήλωση με έντομο παραδοσιακό χρώμα απονεμήθηκαν τριανταένα Βραβεία Φιλίας σε επισκέπτες που επιλέγουν επί σειρά ετών την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού για τις διακοπές τους.
 
Ξεχωριστό σημείο της διοργάνωσης αποτέλεσε η βράβευση ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, του κ. Πάρη Μαυρέλη. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη του προσφορά στον τομέα του τουρισμού, ο Δήμος Ιεράπετρας τίμησε τον κ. Μαυρέλη κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης αφιερωμένης στον τουρισμό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.
 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, κ. Αργύρη Πανταζή, Αντιδήμαρχο Τοπικών Κοινοτήτων, Πρωτογενή Τομέα & Τουρισμού και κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού με την υποστήριξη συλλόγων, ξενοδοχείων και καταστημάτων της περιοχής.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, κ. Αργύρης Πανταζής και κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης, η Δημοτική Σύμβουλος & πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη, η σύμβουλος του Δημάρχου Ιεράπετρας σε θέματα Πολιτισμού & Παιδείας, κα. Κική Χασάπη Φρονιμάκη, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, κ. Σταύρος Στεφανάκης, κ. Γιάννης Ζουμπουλάκης και κα. Μαρία Σακαδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μακρύ Γιαλού, κ. Παναγιώτης Γκιουμές, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυροχωρίου – Κουτσουρά, κ. Μπαμπης Κανάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, κα. Αλεξάνδρα Κατσόγιαννη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη, κ. Νίκος Αθάνατος, Διευθυντές Ξενοδοχείων, Εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
 
Τη διοργάνωση υποστήριξαν με τις προσφορές τους το κρητικό συγκρότημα του Ιωσήφ Καναβάκη, το χορευτικό συγκρότημα της Σοφίας Μανδουράρη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροχωρίου - Κουτσουρά, ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, τοπικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, συμβάλλοντας έτσι στο πολύ καλό αποτέλεσμα.
 
Ο Δήμος Ιεράπετρας και η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, θέτοντας υψηλά στις προτεραιότητές τους τον τουρισμό και τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την περαιτέρω ανάπτυξή του, ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς και τους συντελεστές της διοργάνωσης:
 
-Τις ξενοδοχειακές μονάδες τη περιοχής, «Sunwing», «Μικρή Πόλη», «South Coast», και «Νάκου Village»
-Τα εστιατόρια «Καλλιοτζινα» και «Robinson» 
-Τα Ζαχαροπλαστεία «Εντελβαϊς» και «Τάκης-Βούλα» 
-Το κατάστημα Φαιστός του Μπάμπη Χατζάκη 
-Το μουσικό συγκρότημα του Ιωσήφ Καναβάκη
-Το χορευτικό συγκρότημα της Σοφίας Μανδουράρη
-Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυροχωρίου – Κουτσουρά 
-Τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Μακρύ Γιαλού 
-Την κα. Αριστέα Μαρκάκη, καθηγήτρια αγγλικών 
-Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας 
και όλους όσους υποστήριξαν τη διοργάνωση.
 
Το 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας συνεχίζεται με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Σεπτεμβρίου στην Τοπική Κοινότητα Μύρτου και 27 Σεπτεμβρίου στην Ιεράπετρα στο φρούριο του Καλέ.