4 ασθενείς στη κλινική Covid του νοσοκομείου Ιεράπετρας

12:32 μ.μ. - Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022
12:07 μ.μ. - Δευ, 25/32/2022
Image: 4 ασθενείς στη κλινική Covid του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Σε διψήφιο αριθμό οι διασωληνωμένοι - Ένας νεκρός από κορωνοϊό χθες στην Κρήτη

Αυξήθηκαν, μέσα στο διάστημα του Σαββατοκύριακου, οι νοσηλείες κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, συγκριτικά με τα στοιχεία της Παρασκευής 22 Ιουλίου. Αναλυτικότερα, σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 158 ασθενείς, ενώ την Παρασκευή 132. Από τους 158 ασθενείς, οι 146 βρίσκονται σε κλινική Covid, και 12 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά οι νοσηλείες στο νησί:

  1. ΠΑΓΝΗ: Συνολικά 47 ασθενείς, 41 σε κλινική Covid, 6 σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.
  2. Βενιζέλειο: Συνολικά 30 ασθενείς, 26 σε κλινική Covid και 4 σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 3 διασωληνωμένοι.
  3. Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά 41 ασθενείς, 39 σε κλινική Covid και 2 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.
  4. Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 15 ασθενείς σε κλινική Covid
  5. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 12 ασθενείς σε κλινική Covid.
  6. Νοσοκομείο Σητείας: 7 ασθενείς σε κλινική Covid.
  7. Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 4 ασθενείς σε κλινική Covid.
  8. Νοσοκομείο Νεάπολης: 2 ασθενείς σε κλινική Covid.

Ένας νεκρός απο κορωνοϊό χθες στην Κρήτη - Σύσταση από την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη για τήρηση των μέτρων

Ένας ακόμη θάνατος ασθενούς Covid καταγράφηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου, στην Κρήτη, αυτή τη φορά νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο Χανίων με υποκείμενα νοσήματα. 

Παράλληλα, συστάσεις στους πολίτες της Κρήτης να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό ειδικά σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσεις, έδωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Ως προς μια  πιθανή νέα πίεση του συστήματος υγείας εμφανίσθηκε καθησυχαστική επισημαίνοντας πως οι τελευταίες παραλλαγές του ιού δεν δείχνουν βαριά συμπτώματα.

Με την Κρήτη να βρίσκεται στο κόκκινο καταγράφοντας τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη κι ένα νέο θάνατο ασθενούς από επιπλοκές της νόσου στο νοσοκομείο Χανίων να ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών, το Υπουργείο Υγείας επιμένει στις συστάσεις για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Από τα Χανιά η υφυπουργός Ζωή Ράπτη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο από τον συνωστισμό σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί ενώ εκτίμησε ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα πίεσης του συστήματος υγείας.

«Φαίνεται ότι οι νέες παραλλαγές του ιού δεν δείχνουν τέτοια οδό όμως αυτό είναι κάτι το οποίο κανείς δε μπορεί να προβλέψει …και ξέρω ότι εδώ στην Κρήτη έχουμε μεγάλες εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να προστατευτούμε», ανέφερε η κ. Ράπτη.

Η υφυπουργός τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ υπενθυμίζοντας τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων για τη χρήση προστατευτικής μάσκας. «Ξέρουμε όλοι ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο καθένας ατομικά για να προστατευθούμε. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό επειδή έχουμε και παρατηρείται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και Παγκοσμίως μια αύξηση …να έχουμε το νου μας, να τηρούμε τα μέτρα, τη μάσκα μας όταν υπάρχει συνωστισμός», υπογράμμισε.

Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συστήνει χορήγηση και της τέταρτης δόσης του εμβολίου ενώ όπως υπογράμμισε η Ζωή Ράπτη είμαστε εν αναμονή της παρασκευής σκευασμάτων που θα καλύπτουν τις νέες παραλλαγές. «Παράλληλα για τους ευάλωτους οι οποίοι είναι οι συμπολίτες μας τρίτης ηλικίας να εμβολιαστούμε με την τέταρτη δόση γιατί προφυλάσσει και βεβαίως να περιμένουμε και την δημιουργία νέων εμβολίων μέσα στο χειμώνα για να δώσουν μια καλύτερη θωράκιση στον πληθυσμό μας».

Τα σημεία των rapid tests, σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου

Σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests για όλους τους πολίτες.

Νομός Ηρακλείου

  1. Ηράκλειο, Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, 09:00-15:00
  2. Ηράκλειο, Πλατεία Ελευθερίας, 09:00-15:00
  3. Ηράκλειο, ISOBOX – Προαύλιος χώρος 7ης ΥΠΕ, 09:00-15:00
  4. Ηράκλειο, ISOBOX – Πλατεία Δημαρχείου Γαζίου, 09:00-15:0

Νομός Χανίων

  1. Χανιά, Αίθριο Δημαρχείου Χανίων ,(Κυδωνίας 29):, 09:00-15:00
  2. Χανιά, Αύλειος χώρος 1ου Κέντρου Υγείας Χανίων, (Λεωφόρος Καραμανλή 99), 09:00-12:00
  3. Χανιά, Πολιτιστικό Κέντρο Ταυρωνίτη, 09:30-14:00

Νομός Λασιθίου

  1. Λασίθι, Παλιό Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, 09:30-16:00
  2. Λασίθι, Δημοτική Αίθουσα Σητείας, Πλατεία Συντριβανιού, 10:00-15:00

Νομός Ρεθύμνου

  1. Ρέθυμνο, Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου, Ηγ. Γαβριήλ, 09:00-15:00

neakriti.gr