22/4 Παγκόσμια ημέρα της Γης

4:56 μ.μ. - Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016
04:04 μ.μ. - Παρ, 22/56/2016
Image: 22/4 Παγκόσμια ημέρα της Γης

Ημέρα γιορτής για όλους μας σήμερα Παρασκευή 22 Απριλίου καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρας της «ΓΗΣ».

Σαν σήμερα πριν από σαραντα έξι χρόνια (22/04/1970) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, γιορτάστηκε για πρώτη φορά η «ημέρα της Γης» με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ανθρώπων, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των οργανισμών για ένα πιο καθαρό πλανήτη.
 
Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα σαν Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, να στηρίξουμε και να χαιρετίσουμε τη νέα παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που κατέληξαν στις 12 Δεκεμβρίου 2015 τα μέλη της 21ης συνόδου της Διάσκεψης των Μερών (COP 21) της Σύμβασης Πλαισίου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή ( UNFCCC ) βάση της οποίας προβλέπεται σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη «αρκετά κάτω» από 2°C και η οποία θα υπογραφεί επίσημα σήμερα Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στη Νέα Υόρκη  από τουλάχιστον εκατό εκπροσώπους χωρών.
 
Υποχρέωση και ταυτόχρονα μονόδρομος για όλους μας είναι η στήριξη της συμφωνίας αυτής τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, μιας και η περιοχή μας απειλείται ιδιαίτερα από το φαινόμενο της ερημοποίησης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Δυστυχώς εχθές μόλις, γίναμε μάρτυρες μια μεγάλη πυρκαγιά στη περιοχή μας κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής ( αύξηση της θερμοκρασίας, μειωμένες βροχοπτώσεις ) είναι εμφανείς πια και στο τόπο μας υποβαθμίζοντας και άλλο τη ποιότητα ζωής όλων μας.  Με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης που κύριο στόχο θα έχει την υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων που μας περιβάλλουν, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής τόσο για εμάς σήμερα όσο και για τις επόμενες γενιές στο μέλλον.
 
Δήμος Ιεράπετρας