17 τα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη – «Αναμενόμενη» εξέλιξη σύμφωνα με τους ειδικούς

2:37 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Πέμ, 24/37/2021
Image: 17 τα κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη – «Αναμενόμενη» εξέλιξη σύμφωνα με τους ειδικούς

Εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας

Έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων θα πραγματοποιηθεί στις 15:30, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί κάνουν λόγο «για αναμενόμενη εξέλιξη» και σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους ιθύνοντες.

Στην Κρήτη φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί 17 κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα τα οποία θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμερα στην έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με τις υφιστάμενες μελέτες το μεταλλαγμένο στέλεχος φαίνεται να έχει αυξημένη νοσηρότητα όχι όμως μεγαλύτερη επικινδυνότητα ως προς την βαρύτητα της νόσου.

Ωστόσο, η διερεύνηση των επιπτώσεων συνεχίζεται μέσα από επιστημονικές μελέτες.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών αναμένεται να τεθεί η πιθανότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων στις πύλες εισόδου της χώρας και των νησιών, ιδιαίτερα από χώρες στις οποίες έχουν ανιχνευθεί κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Υπενθυμίζεται ότι την είδηση για την ανίχνευση κρούσματος στην Κρήτη είχε αποκαλύψει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV την Τετάρτη 23/6.

Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό.

Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος

neakriti.gr