Νέα σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στην Κρήτη

9:51 π.μ. - Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Δευ, 09/51/2023
Image: Νέα σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ σήμερα το πρωί στην Κρήτη

Με επίκεντρο 38 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου

Νέα "επίσκεψη" έκανε ο Εγκέλαδος στην Κρήτη αφού 12 λεπτά μετά τις 6 σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση.

Το επίκεντρο του σεισμού που είχε ένταση 3,8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, εντοπίζεται 38 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου και σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος ήταν στα 13,9 χιλιόμετρα.

Με αμείωτη ένταση οι σεισμοί στην περιοχή

Οι σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Νεάπολης συνεχίζονται τον τελευταίο μήνα με αμείωτη ένταση με τους κατοίκους να ανησυχούν από τις συχνές επισκέψεις του Εγκέλαδου.

Από την Παρασκευή τα ξημερώματα έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλες δονήσεις, μικρής μεν έντασης ρίχτερ αλλά ικανές να προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους του Μεραμβέλλου.

Τις σεισμικές δονήσεις που συνεχίζονται στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Νεάπολης παρακολουθούν με προσοχή οι επιστήμονες καθώς εδώ και πολλές μέρες έχουν προκαλέσει την ανησυχία των κατοίκων του βόρειου τμήματος του Λασιθίου.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας που είχε μιλήσει πριν από λίγες ημέρες στο Ράδιο Κρήτη, είχε εκτιμήσει ότι πρόκειται για μια σεισμική ακολουθία που δεν δημιουργεί ανησυχία καθώς πρόκειται για σεισμούς στο θαλάσσιο χώρο.

πηγη ekriti.gr