Χοιρινό κότσι ψημένο σε μπύρα & Τζιζ κέικ με μαρμελάδα Κολοκυθάς από τον Chef του Brusco, Χάρη Παπάζογλου

27.11.2017 11:17

Δείτε εδώ τις λαχταριστές συνταγές

4 κότσια χοιρινά χωρίς την πέτσα
 
2 μπίρες της επιλογής μας
2 κρεμμύδια στα 4
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι Θυμάρι η δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Μαύρη ζάχαρη
5 κουταλιές της σουπας μουστάρδα πικάντικη
Ελαιόλαδο
 
Την εκτέλεση της συνταγής θα την ακούσετε στην συνέντευξη παρακάτω
 
 
Τζιζ κέικ με μαρμελάδα Κολοκυθάς
 
 
Για τη βάση
 
250 γραμ. μπισκότα digestive
80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
20γρ Κουκουνάρι σοταρισμένο
Αλάτι-κανέλα-γαρίφαλο ελάχιστο
 
 
Για την κρέμα
 
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι (ξύσμα)
Βανίλια
Τονκα
 
Η συνταγή για cheesecake είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει.. Γευστικό, δροσερό, με υφή εξαιρετική.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κουκουνάρι και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
 
 
Η κρέμα του cheesecake
 
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει
 
 
 
Μαρμελάδα Κολοκυθάς
 
1 Κολοκύθα μικρή
3 πορτοκάλια ξύσμα και χυμό
Βανίλια
Ροδονερο
1 κιλό ζάχαρη


Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπάζογλου: