Άγιος Νικόλαος: Απέχουν από την αιμοκάθαρση και κάνουν κατάληψη στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού

08.11.2017 06:32

Με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο επιχειρούν οι νεφροπαθείς του ν. Λασιθίου να θέσουν τέρμα στην πολύχρονη ταλαιπωρία τους, αφού διαπιστώνουν πως το έργο δεν προχωρεί παρά τις δεσμεύσεις

Για αυτό και προχωρούν σήμερα Τετάρτη σε κατάληψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγίου Νικολάου σε μια ύστατη προσπάθεια να απαιτήσουν την υλοποίηση του έργου της μεταστέγασης της Μονάδας στο χώρο του ΓΝΑΝ από το ισόγειο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων που λειτουργεί σήμερα.
 
Η κατάληψη θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και οι νεφροπαθείς είναι έτοιμοι να απαγορεύσουν στο προσωπικό να μπει στην Μονάδα, κάνοντας αποχή από την αιμοκάθαρση.
 
Για την πρόθεσή τους αυτή αλλά και την γενικότερη στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια, έχουν ήδη ενημερώσει με σχετική επιστολή τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λασιθίου Μαρία Σπινθούρη.
 
Μάλιστα με ιδιαίτερα οξύ τρόπο αφού επισημαίνουν τα προβλήματα, ξεκαθαρίζουν πως είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν ευθύνες για την ολιγωρία που υπάρχει.
 
«Ζήσαμε πρόσφατα το τραγικό περιστατικό της απώλειας της ζωής ενός νέου ανθρώπου μπροστά στα μάτια μας, κατά την ώρα της αιμοκάθαρσης παρά τις προσπάθειες του εφημερεύοντος γιατρού. Η συντριβή και η οδύνη μας δεν αφορούσαν μόνο τον συνασθενή μας που πέθανε. Καθένας από εμάς αισθανόταν τον εαυτό του στην ίδια θέση. Άραγε, πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να υλοποιηθεί η δέσμευση που έχει αναληφθεί επανειλημμένως απέναντι μας ότι η ΜΤΝ θα εγκατασταθεί στο φυσικό της χώρο; Δηλαδή, στο κτίριο του Νοσοκομείου σε συνθήκες σύγχρονες και αξιοπρεπείς, ώστε η αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών να είναι άμεση, ασφαλής και αποτελεσματική», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλαν ο νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μανόλης Αρναουτάκης και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ανδρονίκη Σταυρακάκη. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος λαμβάνει ξεκάθαρη στάση έναντι της πολιτείας και ζητά το αίτημα των μελών του να ικανοποιηθεί αμέσως. «…επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμης ενέργειας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη ζωή και στη μνήμη όσων έφυγαν πριν από εμάς με το ίδιο όνειρο ανεκπλήρωτο.
 
Σε πρώτη φάση ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να απέχουν από την αιμοκάθαρση στις 8 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας», σημειώνει το προεδρείο του Συλλόγου στην επιστολή του.
 
 
Πηγή: anatolh.com