Cinnamon rolls (ρολά κανέλας) από τον Chef του Brusco, Χάρη Παπάζογλου

11.10.2017 05:27

Δείτε εδώ τη λαχταριστή συνταγή

 
Ζύμη
 
600γρ αλεύρι για όλες της χρήσης
2 φακελάκια μαγιά
2 κ γλ αλάτι
1/2 φλ νερό χλιαρό
1 φλ γάλα φρέσκο χλιαρό
1/2 φλ ζάχαρη
125γρ βούτυρο
3 κ σ ηλιέλαιο
2 αυγά φρέσκα
 
 
 
Βάζουμε σε μια λεκάνη το χλιαρο νερό κ το γάλα μαζί με τη μαγιά το ηλιέλαιο και αφήνουμε να δράσει η μαγιά για περίπου 10 λεπτά μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη,αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει το ζυμάρι μας,μετά το χωρίζουμε σε 2 μέχρι και ανοίγουμε το φύλλο ωπος της πίτσας και βάζουμε το μισό μίγμα του γλάσου κανέλας και το αλειφουμε και ρολαρουμε το ζυμάρι και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκατοστό και τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε στου 165 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου

 
 
Γέμιση
 
125γρ βούτυρο
2 κ σ κανέλα
1/2 φλ ζάχαρη
1 φλ ζάχαρη μαύρη
 
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν μέχρι να ρευστοποιήθει το μίγμα
 
 
 
Κρέμα τυριού με μέλι
 
200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
100γρ βούτυρο
1 βανίλια
2 κ σ μέλι
2 φλ ζάχαρη άχνη
 
Όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παπάζογλου: